Siden midten av februar er det solgt 3430 nye boliger. Det er to prosent flere enn forrige tomånedersperiode, og 111 prosent flere enn det lave nyboligsalget i samme periode i fjor.

Det viser siste utgave av Samfunnsøkonomisk analyses rapport «Econ Nye Boliger», som ble publisert fredag. Rapporten kommer annenhver måned, og gir oversikt over pris- og salgsutvikling i nyboligprosjekter.

Nyboligsalget er det høyeste i en apriltelling siden man begynte å samle inn statistikk for hele landet i 2013.

Dette koster det

Salget siden februar utgjør 20 prosent av boligene som har vært til salgs. Det er ett prosentpoeng høyere enn forrige tomånedersperiode, og 11 prosentpoeng høyere enn samme periode i fjor. Den høyeste salgstakten er på Østlandet med 23 prosent. Deretter følger Midt-Norge og Vestlandet 17 prosent, Sørlandet med 16 prosent og Nord-Norge med 15 prosent.

Siden sist telling har 2880 nye boliger hatt salgsstart i Norge. Samlet er det solgt 3430 boliger. Dermed er antall usolgte boliger redusert, til 13.968, ifølge Econ Nye Boliger.

I gjennomsnitt koster boligene i Norge 57.900 kr per kvadratmeter. Det er én prosent mer enn på samme tid i fjor. Prisen er høyest på Østlandet med 64.600 kr. Sørlandet ligger lavest med 48.000 kr.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.