Herskapshuset til Arne Fredly på Snarøya med to mål tomt har vært for salg siden desember.

– Jeg har hatt fem konkrete kjøpere og fire har lagt inn bud. Huset kunne vært solgt før jul, men jeg har blant annet ventet lenge på en ambassade, sier Fredly.

Ifølge Fredly var man nesten i mål med en av budgiverne som siden trakk seg av familiære årsaker.

– Men vi er nesten i boks med nummer to, sier Fredly som håper å ha undertegnet avtale om salg av den 1000 kvadratmeter store villaen med svømmebasseng, strandlinje og garasjeplass for ti biler innen noen uker.

Ifølge Fredly er taksten på 130 millioner kroner, men han sier han er villig til å selge for i overkant av 85 millioner.

– Det er et veldig godt kjøp for kjøperen og levelig for meg, men det er ikke noen bra deal for meg. Jeg har jo kjøpt tomten billig i sin tid, men summasumarum er det en god deal for kjøperen, mener Fredly.

Synes leiligheter er dyrt

Han viser til at det nylig ble lagt ut et eldre hus på Berg i Oslo på 300 kvadratmeter for 75 millioner kroner.

– Her har du 1010 kvadratmeter med alt som finnes til 85 millioner kroner, så da synes jeg ikke det er så dyrt, altså.

Han viser til at det blir solgt langt mindre leiligheter for 60 millioner kroner i Oslo.

– Jeg er litt overrasket over leilighetsprisene, spesielt i villastrøk. Jeg skjønner at det er et press på leiligheter i byen, på Aker Brygge og Gimle og sånne steder som ligger så sentralt. Men at det skal være så dyrt med leiligheter i Holmenkollen, på Slemdal og Høvik med ekstremt høye priser, det skjønner jeg ikke, sier Fredly.

Ifølge Fredly blir det ikke noe innbringende prosjekt for ham dersom han får i overkant av 85 millioner kroner for huset på Snarøya, som er prisen han er villig til å selge for.
Ifølge Fredly blir det ikke noe innbringende prosjekt for ham dersom han får i overkant av 85 millioner kroner for huset på Snarøya, som er prisen han er villig til å selge for. (Foto: Nicklas Knudsen)

Selv bor han i Monaco i en leilighet til 300 millioner kroner, og bruker prakteiendommen Munkebakken på Fornebu som sekundærbolig når han er i Norge.

– Du har ikke noe valg i Moncao, der finnes det bare leiligheter. Men utenfor Monaco koster villaene fire ganger så mye per kvadrat fordi det er mer eksklusivt, du betaler for privatliv og hage. Det er motsatt. Jeg får mindre for huset på Snarøya per kvadrat, selv med tomt er det under halv pris av en leilighet, sier Fredly.

For gode marginer

Han viser til at det er solgt leiligheter på Slemdal for opp mot 200.000 kroner per kvadratmeter.

– Det er jo helt sykt. Det er ekstreme fortjenester i disse prosjektene, derfor tror jeg de må ned. Det er for god fortjeneste på å kjøpe en tomt og bygge ut, sier Fredly.

Selv har han ingen planer om å forlate Monaco og flytte inn i det nybygde huset på Snarøya.

– Nei, jeg skal aldri si aldri, men jeg trives der og barna trives der, sier Fredly og viser til at han uansett har Munkebakken og ikke har behov for huset på Snarøya.

– Men du har ikke vurdert å selge Munkebakken?

– Nei, den vil jeg ikke kvitte meg med. Det hender at folk henvender seg, men den er ikke for salg, sier Fredly.

Fredly betalte i 2007 litt over 200 millioner kroner for Munkebakken som tidligere har vært eid av blant andre Schibsted-arving Einar Chr. Nagell-Erichsen. Fredly har kjøpt, solgt og kjøpt tilbake igjen Munkebakken i flere omganger. Eiendommen er på 79 mål og har 500 meter strandlinje og 3000 kvadratmeter bygningsmasse.(Vilkår)

Slik styler du for å få mest for leiligheten din
Her er grepene interiørdesigneren gjør før visning.
01:32
Publisert: