– Vi har solgt for 100 millioner kroner de siste ti dagene, så vi er veldig godt fornøyd. Dette er nok rekord, jeg kan ikke huske å ha rundet 100 millioner kroner i noen påske tidligere, sier Christian Haatuft i Eiendomsmegler 1 på Geilo.

Han tror på stor interesse videre i april.

- Tirsdag og resten av kommende uke forventer vi at de som har brukt påsken til å bestemme seg kommer på banen, så det blir nok bra tempo en god stund til, sier Haatuft.

Meglerfirmaet har solgt 20 eiendommer siden palmehelgen, inkludert ni leiligheter i Vestlia Lodge. Visningene fortsetter også andre påskedag. Da DN ringer mandag ettermiddag sitter Haatuft og venter på å vise frem en hytte i Bardølaveien.

Nøkterne hyttekjøpere

– Vi gjør det meste ut av det. Det fantastiske været har jo hjulpet oss å vise eiendommene fra sin aller beste side, men jeg synes likevel kjøperne er nøkterne, sier Haatuft.

Megler Christian Haatuft har hatt en sjeldent vellykket påske.
Megler Christian Haatuft har hatt en sjeldent vellykket påske. (Foto: Fredrik Solstad)

Han forteller at det kommer mange på visninger på hytter i mellomklassen, det vil si priser på mellom tre og fire millioner.

– Jeg vil ikke si at pengene sitter løst hos folk. Hyttene er ganske lette å selge nå, men det er ikke ville priser og budrunder. Vi merker at kjøperne er langt mer opptatte av kvalitet, energimerking og driftskostnader enn kvadratmeter.

Også for eiendomsmegler Jannike Seljevoll Herleiksplass på Geilo har påsken vært hektisk.

– Nå er jeg mellom to visninger, så da har jeg fem minutter.

Hun har hatt over 30 visninger hittil, gjort ett salg og fått flere reservasjoner og bud i et leilighetsprosjekt.

– Vi vil nok se et rush på budrundene på tirsdag, sier hun.

– Tidenes påske

Fjorårets sene og snøfattige aprilpåske ga tregt salg, ifølge eiendomsmeglerne DN har snakket med. I år er det spesielt én faktor som har satt fart på visningene:

– Dette er jo tidenes påske med drømmevær på fjellet. I tillegg er det fortsatt ganske kaldt og snø i byene, så folk har ikke rukket å vende nesene mot sjøhytter ennå. Det merker vi, sier Herleiksplass.

Eiendomsmegler Stig Svartor i DNB Eiendom har solgt to hytter hittil. Den ene ble solgt off market til 18,5 millioner kroner.

- Det har vært en drømmepåske og den beste markedsføringen for våre destinasjoner, sier han.

- Med denne fantastiske påsken vil vi nok se mange salg de neste ukene, spår han.

Jannike Seljevold Herleiksplass i Eiendomsmegler Vest.
Jannike Seljevold Herleiksplass i Eiendomsmegler Vest. (Foto: Eiendomsmegler Vest)

Eiendomsmegler Bente Holen Bergseng i Eiendomsmegler 1 på Lillehammer har solgt tre leiligheter og tror det vil gå like mange i budrunder førstkommende tirsdag. Hun har hatt i snitt syv-åtte interessenter på 11–12 fellesvisninger.

Eiendomsmegler Bente Holen Bergseng i Eiendomsmegler 1.
Eiendomsmegler Bente Holen Bergseng i Eiendomsmegler 1.

– Det har vært en magisk påske på alle måter. De som er på jakt etter fritidseiendom i fjellet har i hvert fall fått blod på tann nå, sier Bergseng.

Åtte salg hittil

Eiendomsmegler Petter Birkrem i Privatmegleren var i starten av påsken bekymret for at strålende sol dag etter dag kunne dempe salget:

– Jeg var litt redd for at det skulle være så fint vær at folk holdt seg i skiløypene, og jeg la merke til at de som vil ha privatvisning ba om å få det tidlig eller sent på ettermiddagen. Folk tilpasser seg ikke akkurat det jeg har satt opp. Sånn sett har privatvisninger fungert best, sier han.

Birkrem har hatt rundt 30 visninger hittil, og sier det har vært «betraktelig mer interesse» denne påsken mot fjorårets.

– Folk har hatt kortere beslutningsprosesser enn tidligere påskeferier. Hvem ønsker seg ikke sin egen fritidsbolig i dette drømmeværet, sier Birkrem.

Han har hatt åtte salg i Trysil-området før første påskedag, alt fra en tomt på 1,5 millioner kroner til en hytte på i overkant av syv millioner kroner.

Denne hytta i Fageråsen i Trysil ble ble solgt for 7 250 000 kroner gjennom eiendomsmegler Petter Birkrem. Prisantydningen lå på 6 950 000 kroner.
Denne hytta i Fageråsen i Trysil ble ble solgt for 7 250 000 kroner gjennom eiendomsmegler Petter Birkrem. Prisantydningen lå på 6 950 000 kroner. (Foto: Privatmegleren)
Eiendomsmegler Petter Birkrem i Privatmegleren.
Eiendomsmegler Petter Birkrem i Privatmegleren.

I uken som kommer venter Birkrem storinnrykk av svensker som tar påskeferie uken etter den norske.

– Det er mange svensker her på Trysil. Jeg har gjort flere avtaler med svensker til uken, sier Birkrem.

– God hyttemegler-påske

I Valdres har eiendomsmegler Marit Wangensten hittil hatt to salg og en lang liste med interessenter. Hun stilte med både lokal kokk og gitarist på lansering av et hytteprosjekt i Beitostølen forrige helg, og fikk 50–60 besøkende på visning.

Eiendomsmegler Marit Wangensten tok imot rundt 50–60 interessenter på dette leilighetsprosjektet på Beitostølen lørdag før palmesøndag.
Eiendomsmegler Marit Wangensten tok imot rundt 50–60 interessenter på dette leilighetsprosjektet på Beitostølen lørdag før palmesøndag. (Foto: Jostein Ø. Tollefsrud/Eiendomsmegler1)

– Meningen var at folk skulle få ta seg litt god tid, for ofte bruker folk så kort tid på visningene. Jeg tror det kommer til å rase inn flere salg til uken på det prosjektet, sier hun, og legger til at også småhyttene har trukket mange på visning.

Sterk prisvekst på fjellet

30.000 nordmenn kjøpte hytte i 2017, ifølge Prognosesenteret. Den typiske fritidsboligen på fjellet i Norge koster nå 1,76 millioner kroner, etter en prisstigning på 5,4 prosent det siste året, ifølge den årlige fjellhytterapporten fra Eiendom Norge.

Da rapporten ble fremlagt i februar uttalte administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge at eiendomsmeglere har meldt om økende etterspørsel etter fjellhytter:

– Fjellhyttemarkedet ser ikke ut til å ha blitt berørt av det svake boligmarkedet i 2017, og vi ser få tegn til at markedet for fjellhytter vil svekke seg i tiden fremover. (Vilkår)

Slik får de til å eie hytte sammen
De deler en gammel og ærverdig slektshytte med 37 sengeplasser. Kusiner, tremenninger og firmenninger om fordelene og utfordringene med å eie sammen.
01:49
Publisert: