– Vi er ekstremt fornøyde med salg i 2021. Vi har sett en økning i omsetning for mer enn én milliard kroner i fjor, uttaler administrerende direktør i Solon, Andreas Martinussen, i pressemeldingen.

Solon Eiendom omsatte for 4.2 milliarder i 2021, kommer det frem i en børsmelding mandag morgen. Det er en oppgang på over én milliard fra 2020, da selskapet omsatte for 3,1 milliarder kroner.

Solon Eiendom er en boligbygger og eiendomsutvikler med fokus på Stor-Oslo og andre større norske byer, og Stockholm.

– Omsetningen i 2022 var noe drevet av oppkjøpet av Solon Sørvest, med flere eksisterende prosjekter til salgs og under konstruksjon. I år er det store flertallet av salgene generert av nye Solon-prosjekter, som er blitt veldig godt mottatt av kunder, sier Martinussen.

I 2021 steg Solon-aksjen 15,5 prosent på Oslo Børs.

Svensk gigant

2021 har budt på flere endringer for det norske eiendomsselskapet.

I november kjøpte det svenske eiendomsselskapet SBB 62,65 prosent av den norske boligbyggeren Solon Eiendom. Det skjedde etter at SBB kjøpte 20 prosent av aksjene i mai, noe som betyr at SBB nå eier over 80 prosent av selskapet. Selgerne var fire av Solons den gang største eiere, inkludert investor og milliardær Runar Vatne og styreleder og gründer Simen Thorsen.

– Norge og Oslo er en prioritet for SBB, noe vi nå viser når vi styrker vår posisjon betydelig gjennom kjøpet av Solon, sa SBB-sjef Ilija Batljan den gang.

SBBs eierandel ble i slutten av desember overført til Solon Eiendom Holding. Et selskap som eies av SBB og Obos, med eierandeler på 49,5 prosent hver. Den resterende prosenten eies av Solon-ledelsen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.