Nåværende toppsjef Andreas Martinussen har bestemt seg for å forlate selskapet til fordel for en jobb i et annet selskap, skriver Solon Eiendom i en børsmelding.

– Jeg har trivdes veldig godt som administrerende direktør i Solon Eiendom, og jeg er takknemlig for tilliten og støtten fra styret, aksjonærene og våre fantastiske ansatte, sier Martinussen og fortsetter:

– Jeg er sikker på at selskapet har en lys fremtid foran seg, nå med finansiell, operasjonell og strategisk støtte fra SBB- og OBOS-organisasjonene.

Nå starter jakten etter en ny administrerende direktør i Solon. I børsmeldingen heter det at Martinussen vil forlate selskapet før 31. juli i år.

– Andreas Martinussen har gjort en god jobb med å skape verdier for aksjonærene og har vært sentral i de mange viktige transaksjonene som er gjennomført i selskapet de siste par årene, som igjen har plassert Solon Eiendom i en unik posisjon for videre vekst, sier styreleder Simen Thorsen.

Nordr-overgang

Samtidig som Solon meldte om avgangen, kunne Nordr melde at Martinussen skal bli administrerende direktør i boligutviklingsselskapet.

– Vi er svært fornøyde med å få Andreas Martinussen med på laget. Han er en engasjert og inspirerende leder, har riktig bransjeerfaring og matcher ambisjonene til Nordrs eiere, sier styreleder Andreas Oulie i Nordr i en pressemelding.

I 2020 ble Nordr, som på den tiden het Veidekke Eiendom, kjøpt opp av en investorgruppe ledet av nettopp Fredriksen og Tollefsen. Børsnoterte Veidekke meldte da at det hadde solgt eiendomsvirksomheten i Norge og Sverige for 8,75 milliarder kroner til Tollefsens Fredensborg og Fredriksens Norwegian Property.

Selskapet byttet senere navn fra Veidekke Eiendom til Nordr.

Det var i september at tidligere Nordr-sjef Baard Schumann gikk av som toppsjef. Uenigheter mellom styret og Schumann var årsaken til at han gikk av.

SBB-inngang

Martinussen startet som administrerende direktør i Solon Eiendom i august 2020, etter at daværende sjef Stig Bech frivillig gikk av.

– Det er ikke tegn på misnøye, snarere tvert imot. Jeg har ledet Solon Eiendom gjennom en omfattende industrialiseringsfase, og selskapet går nå mot en mer produksjonsorientert fase. I denne overgangen er Andreas Martinussen en riktig mann til å ta over ansvaret, sa Bech da sjefsbyttet ble kjent.

Martinussen har senere stått i spissen for en rekke store transaksjoner og strategiske satsinger. Blant annet kom det svenske boligbyggelaget SBB på eiersiden i Solon, og ble raskt den største eieren. Dermed startet også Solon en omfattende satsing i Sverige.

– SBB og Solon deler en visjon om å styrke Solon-plattformen i Norge, og å utvikle Solon til en av de ledende utviklerne av boliger i Stockholm, sa Martinussen den gang. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.