Det børsnoterte eiendomsselskapet Solon Eiendom oppnådde rekordhøyt salg både i fjerde kvartal og i 2020 med inngåtte salgskontrakter for 1,1 milliarder kroner i kvartalet og 2,5 milliarder kroner i året.

Det kommer frem i selskapets kvartalsrapport onsdag morgen.

Solon Eiendom overleverte brutto 154 enheter i fjerde kvartal 2020. Inngåtte salgskontrakter er vesentlig høyere enn samme kvartal i 2019.

– Dette skyldes først og fremst salgsstarter på populære prosjekter som Fjellandsbyen Hemsedal, Dyst i Ås og Hafjell Front. Samtidig er det solgt godt på tidligere lanserte prosjekter som blant annet Staversletta i Bærum og Magasinparken på Ski. Det er høy aktivitet i konsernet med mange enheter under bygging, skriver selskapet i kvartalsrapporten.

Investor Runar Vatne er største eier i selskapet med 25 prosent av aksjene. 8. januar kjøpte Runar Vatne 49 prosent av Solon Realkapital. Medgründer Simen Thorsen er nest største eier i Solon Eiendom.

Økte resultatet med 200 mill.

Selskapet oppnådde en prosjektmargin på 29 prosent i fjerde kvartal 2020. Dette skyldes i hovedsak ferdigstillelse av de 125 første enhetene på Magasinparken i Ski, hvorav 111 ble overlevert i kvartalet. Salget av 75 prosent eierandel i tredje og siste byggetrinn på Magasinparken i Ski ble fullført i fjerde kvartal. Transaksjonen ble bokført som salg av aksjer i datterselskap og medførte netto finansinntekt på 105 millioner kroner.

Resultatet før skatt endte på 255 millioner kroner i fjerde kvartal, en sterk økning fra 55 millioner kroner i 2019. I tredje kvartal endte selskapet opp med et resultat før skatt på minus 55,2 millioner kroner og inntektene falt også markant.

Dermed endte selskapet på et resultat før skatt på 77 millioner kroner i 2020, en nedgang fra 198 millioner kroner i 2019.

Kontantbeholdningen var på 264 millioner kroner ved utgangen av kvartalet, ned fra 436 millioner kroner året før. Selskapets rentebærende gjeld var på totalt 4,2 milliarder kroner, mot tre milliarder ved utgangen av 2019.

Egenkapitalen endte på 1,37 milliarder kroner i fjerde kvartal. Selskapet har en markedsverdi på 2,7 milliarder kroner.

Tror på fortsatt god etterspørsel

I kvartalsrapporten skriver selskapet at nyboligsalget har vært bedre enn ventet fra mai som følge av at hverdagen er blitt noe mer normalisert etter utbruddet av koronaviruset.

– Selv med en uavklart utvikling i smittetall, antas det i bransjen at et lavt rentenivå vil gi en fortsatt god etterspørsel etter boliger, skriver selskapet om utsiktene fremover.

– Enkelte entreprenører har indikert noe forsinkelse på byggeprosjekter og varslet krav om fristforlengelse basert på «force majeure». Vi har en tett dialog med entreprenørene for å diskutere eventuelle tiltak som kan redusere de mulige forsinkelsene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.