Solon Eiendom har levert knallsterke resultater kvartal etter kvartal, men i fjerde kvartal bremset det opp.

Selskapet overleverte bare to enheter i kvartalet og dermed falt inntektene til 27 millioner kroner i kvartalet, mot 294 millioner kroner i samme periode 2017.

Resultat før skatt endte på minus 15,5 millioner kroner, mot et overskudd på 23,9 millioner kroner før skatt i fjerde kvartal 2017.

Ny rekord for 2018

For 2018 samlet ser resultatene langt bedre ut:

  • Inntekter på 924 millioner kroner, opp fra 883 millioner kroner i 2017.
  • Resultat før skatt på 178 millioner kroner, opp fra 95 millioner kroner i 2017.

Solons salgstakt og solide utvikling har gitt selskapet god fart på Oslo Børs. Aksjen har steget 67 prosent det siste året.

Har hamstret tomter

I fjerde kvartal førte en større reduksjon av kundefordringer til at kontantstrømmen på driften falt til 158 millioner kroner fra 225 millioner kroner i fjerde kvartal 2017.

Eiendomsselskapet, hvor Simen Thorsen, Tore Aksel Voldberg og Runar Vatne er største aksjonærer, vil ha nok av boliger å pumpe ut i markedet fremover. Varelageret, altså eiendomsprosjekter, var ved utgangen av 2018 verd 2,7 milliarder kroner – en oppgang på 1,7 milliarder kroner ved utgangen av 2017.

«Varelageret øker som følge av tomtekjøp og aktiverte kostnader på prosjekter under bygging. I de siste fire kvartalene er det blant annet overtatt tomter for cirka 783 millioner kroner i tillegg til at antall enheter under bygging har økt», skriver selskapet i kvartalsrapporten.

Til tross for at resultatet preges av få overleverte enheter i kvartalet, ble det solgt 28 enheter med en salgsverdi på 204 millioner kroner.

«Over all forventning»

I 2018 solgte Solon totalt 310 enheter for to milliarder kroner.

«Selskapet konstaterer at salget har gått over all forventning i prosjekter lansert i 2018», heter det i rapporten.

Selskapet anser markedet å være differensiert med god etterspørsel etter premium boliger med attraktiv beliggenhet, høy kvalitet og med god arkitektur.

«Selskapet er godt kapitalisert og har en robust kontantbeholdning. Det gir selskapet en stor grad av fleksibilitet, både til å gjøre gode investeringer for å øke tomtebanken ytterligere og samtidig betale utbytte», skriver selskapet.

For 2018 betaler Solon 64,5 millioner i utbytte.

Gledet seg veldig til denne skoen – helt til han fant ut hvor lang tid det tok å designe klossen
- Men jeg kjøpte den, jeg.
02:34
Publisert:

Selskapet er godt kapitalisert og har en robust kontantbeholdning. Det gir selskapet en stor grad av fleksibilitet, både til å gjøre gode investeringer for å øke tomtebanken ytterligere og samtidig betale utbytte(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.