Solon Eiendom melder om driftsinntekter på 489 millioner kroner i første kvartal, opp fra 225 millioner samme kvartal i fjor. Samtidig øker ebitda-resultatet fra 33 til 117 millioner kroner.

– Det aldri vært bedre enn i første kvartal. Vi solgte for 819 millioner, som er «all-time high» med god margin, sier administrerende direktør, Andreas Martinussen.

Sterke tall i svakt marked

Nyboligsalget har ellers vært svakt så langt i år, med april som en ny svak måned og et fall på 13 prosent i forhold til fjorårets første måneder. Men Solon melder om 124 solgte enheter, som er det dobbelte av samme kvartal i fjor.

– Når man sammenligner med første del av 2017, da det var full trøkk i markedet er det fremdeles litt svakere marked, men sammenligner du med andre kvartal 2017 er det mye bedre nå, sier Martinussen.

Han sier Solon Eiendom jobber i et litt spesielt segment, med høyere prisede og mer påkostede boliger i mellomstore prosjekter, og at dette har vært bra hele veien.

– Salget påvirkes vel mye av hva dere har å legge ut for salg?

– Ja, en del av forklaringen er at vi hadde tre salgsstarter og alle traff planken, sier Martinussen.

Martiussen beskriver selskapets markedssegment som «premiumboliger der kjøperne typisk er over 55 år og flytter fra bolig til leilighet og er villige til å bruke alle pengene på den boligen de skal bo i resten av livet».

Skal opp igjen

Etter godt salg i første kvartal ligger imidlertid antall boliger Solon har under bygging godt under nivået de siste fire kvartalene. Antallet boligenheter under bygging er på 189, ned fra 236 på samme tid i fjor, og ned fra 305 i tredje kvartal 2017.

– Vi hadde flere boliger som ble ferdigstilt enn igangsatt i første kvartal, men det spretter raskt opp i rundt 250, som er der vi har pleid å ligge, og skal opp i 350 i august, som er rekord for oss, sier Martiniussen.

Han sier selskapet er «forsiktige optimister» til den videre utviklingen i markedet.

– Det er færre prosjekter i markedet, og det øker prispresset litt. Så får vi se hvor mange renteøkninger det blir – det kan jo virke avdempende, sier han.

Solon melder også at 89 prosent av enhetene de har under bygging er solgt.

Trio har kjøpt seg opp

Solon Eiendom har gått svært bra på børsen det siste halvåret, med en oppgang på over 70 prosent. DN skrev i februar at styretrioen Tore Aksel Voldberg, Simen Thorsen og Edvin Austbø da hadde kjøpt Solon-aksjer for 72 millioner kroner fordelt på mindre kjøp fordelt utover det siste året.

Dette huset bjeffer
Produksjonssjef Stein-Erik Wille i smarthusløsningen Hitch våkner til nytraktet kaffe hver morgen. I et hus som kan lage bjeffelyder.
02:59 Min
Publisert:

Disse tre har dermed fått med seg en pen oppgang, som de trolig også har bidratt til med sine kjøp.(Vilkår)