Ytterst på den eksklusive halvøya Snarøya i Bærum har administrerende direktør Håvard Haukeland (38) i programvareselskapet Spacemaker kjøpt seg nytt hus sammen med kona.

Prislappen er ifølge eiendomsregisteret på 69 millioner kroner og ser ut til å være solgt utenfor det åpne markedet. Ifølge grunnboken er eiendommen på 1,7 mål, og har egen strandlinje med utsikt mot Nesoddtangen. Selv ønsker ikke Haukeland å kommentere kjøpet.

Selger er Camilla Bøhler Bjørk (47) som også har all grunn til å smile etter salget. Hun kjøpte eiendommen av sin far, entreprenør Erik Bøhler, i 2000 for to millioner kroner og ligger dermed an til god fortjeneste. Erik Bøhler er en av Norges rikeste menn og har ifølge Kapital en formue på over 3,3 milliarder kroner.

Haukeland er ikke helt ukjent med Snarøya. I 2018 kjøpte 38-åringen og kona en del av en tomannsbolig på halvøya for 13,2 millioner.

Solgte til amerikanere

I november i fjor ble det kjent at den amerikanske it-giganten Autodesk kjøper Spacemaker for 2,4 milliarder kroner. På det tidspunktet hadde gründerselskapet holdt på i fire år og hadde kontorer i syv land og 115 ansatte. Med i overkant av tolv prosent av aksjene hver, blir de tre gründerne Haukeland, Anders Kvåle (39) og Carl Christensen (38) rundt 300 millioner kroner rikere hver, drøye fire år etter at de grunnla selskapet.

Spacemaker leverer programvare til arkitekter og byggeselskaper som bruker det i større byggeprosjekter. Selskapets produkter bruker blant annet kunstig intelligens til å optimalisere byggeprosjekter på en måte som kutter utslipp i byggefasen og gir plass til flere boenheter samtidig som bokvaliteten skal ivaretas.

– Vi prøver å endre arbeidsmetoden i en veldig konservativ bransje. Det krever stamina og veldig mye ressurser. Vår plan har vært å gjøre det selv, men vi ser at Autodesk har klart det samme flere ganger tidligere. Når de sier at de er innstilt på å gjøre det igjen med Spacemaker så tror vi det gir oss helt andre muligheter for å lykkes, sa Håvard Haukeland til DN i forbindelse med Autodesk-oppkjøpet i fjor.

Fra villaen i Strømstangveien kan Spacemaker-sjef Håvard Haukeland se helt til Nesoddtangen på andre siden av Oslofjorden.
Fra villaen i Strømstangveien kan Spacemaker-sjef Håvard Haukeland se helt til Nesoddtangen på andre siden av Oslofjorden. (Foto: Google Earth)

Autodesk leverer blant annet programvare innen teknisk tegning og er en av pionerene innen såkalt computer-aided design. Selskapet er notert på Nasdaq-børsen i New York med en markedsverdi på 55 milliarder dollar, tilsvarende 500 milliarder norske kroner.

Haukeland satt selv igjen med 300 millioner kroner på oppkjøpet.

Eksklusivt nabolag

Snarøya er et av landets mest eksklusive nabolag og huser noen av Norges mest formuende personer. Blant annet eier eiendomsgiganten Ivar Tollefsen en rekke større eiendommer på halvøya. Det gjør også tidligere Tandberg-sjef og investor Fredrik Halvorsen (47) som har hamstret flere prakteiendommer på øya og er i ferd med å realisere et storstilt byggeprosjekt litt lenger bort i Strømstangveien for Haukeland, et husprosjekt eiendomsmeglere har anslått vil koste rundt 200 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.