I alt ble det omsatt 3.232 fritidsboliger i fritt salg i tredje kvartal. Det er 1.228 færre enn i samme kvartal i fjor, skriver Statistisk sentralbyrå (SSB) i en artikkel.

– Det kan være flere årsaker til nedgangen i omsetningen av fritidsboliger, men høye strømpriser og en stigende rente kan ha gjort potensielle kjøpere mer forsiktige, sier seksjonssjef Dagfinn Sve.

Under koronapandemien økte hyttesalget betydelig. Antallet omsetninger i tredje kvartal i 2021 var derfor godt over gjennomsnittet for de fem siste årene.

I gjennomsnitt ble en fritidsbolig omsatt for 2,6 millioner kroner.

Det var størst nedgang i Møre og Romsdal og Rogaland med henholdsvis 37 og 28 prosent.

Boligsalget ble redusert med ti prosent i samme periode. I alt ble det omsatt 28.176 selveierboliger og 8.927 borettslagsboliger i fritt salg i tredje kvartal.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.