Det var størst oppgang i prisene for nye blokkleiligheter og småhus med en prisvekst på 5,4 prosent fra tredje kvartal 2017 til tredje kvartal 2018. Til sammenligning har prisene på brukte boliger i alt økt med 3 prosent fra tredje kvartal 2017 til tredje kvartal 2018.

Også det siste kvartalet har det vært en økning i prisene på 2,5 prosent fra 2. til 3. kvartal. Prisene er målt på salgstidspunktet, skriver byrået.

Nyboligprisene har også hatt en oppgang fra 2. til 3. kvartal i år på 1,7 prosent.

– Utviklingen i markedet for nye boliger reflekterer at balansen mellom tilbud og etterspørsel er bedre enn på lang tid, sier Carl Geving, administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund.

I 2017 bremset etterspørselen etter nye boliger kraftig opp som følge av stor usikkerhet i markedet, påpeker han.

–Gjennom 2018 er markedet gradvis normalisert og utsiktene for 2019 er positive, sier Geving.

Tallene kommer kort tid etter Eiendom Norges nyeste landsomfattende boligprisstatistikk. De nyeste tallene viser at boligprisene her til lands falt nominelt med 1,5 prosent i november fra måneden før. Korrigert for sesongvariasjoner falt boligprisene 0,5 prosent.

Samtidig er boligprisene to prosent høyere enn tilsvarende periode i fjor.

– Veksten i nye bruktboliger på markedet har nå bremset opp som normalt for sesongen å være og tilbudssiden har stabilisert seg. Nivået på antall boliger til salgs er imidlertid på et høyere nivå ved utgangen av november enn hva det har vært de siste ti årene, sa administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge, i en kommentar til tallene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kjetil Wiedswang: De stjal liket til julenissens stamfar
DNs politiske julekalender | Luke 11: Julenisseranet
00:00
Publisert: