Det er ikke mer enn uker siden Smedvig-arving Hjørdis Kluge Smedvig satte prisrekord i Stavanger med å selge en 248 stor kvadratmeter stor leilighet til investoren John Arild Ertvaag. Nå er det klart at Kluge Smedvigs sønn, Petter Hagland, legger 27 millioner kroner på bordet for en enebolig på Eiganes i Stavanger. Eiganes er den mest fasjonable bydelen i Stavanger. Med boligkjøpet får Petter Hagland investoren og ex-sandvolleyballspilleren Bjørn Maaseide som nærmeste nabo.

Eiganesveien 32 ble solgt for 27 millioner. 
Eiganesveien 32 ble solgt for 27 millioner.  (Foto: Tomas Larsen)

Dagens Næringsliv har ikke lyktes å få kontakt med Petter Hagland. Boligen var tidligere krisesenter, men er nå ombygget for et ukjent millionbeløp og omtales som en sjelden perle.

Den dyreste eneboligen som er omsatt i Stavanger var Catherine Hermansens kjøp av en bolig på Eiganes for 30 millioner kroner i 2014. Selgere var Bjelland-familien. Hermansen er datter av avdøde Folke Hermansen. Den mest verdifulle eneboligen i oljebyen eies trolig  av Ole Ertvaag. Ertvaag er toppsjef i private equity-selskapet HitecVision og har bygget en bolig på Madla som trolig har kostet godt over 50 millioner kroner.

Store verdier

I over 15 år har Smedvig-arvingen Petter Smedvig Hagland (36) bodd utenfor Stavanger. Nå har han bestemt seg for å flytte tilbake til hjembyen med formuen han har arvet fra sin mor Hjørdis Kluge Smedvig. Hun er tidligere journalist i Stavanger Aftenblad og søster til Peter Smedvig. Smedvig-familiens milliardverdier kom for alvor til syne etter at riggselskapet Smedvig ble solgt til John Fredriksen. Smedvig dannet grunnlaget for Seadrill som i dag er verdens største riggselskap. 

Store deler av arven til Petter Smedvig Hagland er plassert i selskapet Petrus som har en forvaltningskapital som Smedvig Hagland overfor Dagens Næringsliv tidligere har anslått til mellom  600–800 millioner kroner. Regnskapet til Petrus viser en egenkapital på 388 millioner kroner og et resultat før skatt på vel 20 millioner kroner i 2015.

Petter Smedvig Haglands formue var tidligere plassert i familie­selskaper kontrollert av hans onkel og hans mor. Nå har han ikke lenger noen eierandeler i familieselskapene. Peter Smedvig forvalter en formue på rundt 11 milliarder kroner.

Eiendom i oljebyen

Petter Smedvig Hagland har allerede markert seg som investor i hjembyen. Tidligere i år ble det kjent at Smedvig Hagland blir største investor i eiendomsselskapet TPG (The Property Group) som er startet opp av  Kjetil Andersen og Thomas Mjeldheim. Selskapet har allerede gjort sin første store investering med kjøpet av hotellet Alstor. Tanken er å bygge hotellet om til leiligheter. Petter Smedvig Hagland er også restaurantinvestor i oljebyen med eierandeler i topprestauranten Tango.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.