Det mangler ikke akkurat hoteller i Stavanger og Sandnes-regionen. Flere nye hoteller forut for oljekrisen gjør at regionens hoteller har slitt med belegg og inntjening. Det stopper ikke det delvis Petter Smedvig Hagland-kontrollerte TPG og Oslo-baserte Scandinavian Property Group (SPG). SPG representerer en rekke investorer.

Nå har TPG og SPG fått kontrakt med Asmund Haares First Hotels og skal bygge et nytt hotell med 260 senger midt i sentrum av Sandnes. Kjetil Andersen som sammen med Hagland og Thomas Mjeldheim eier TPG, avviser at det er noe stort sjansespill å bygge et nytt hotell i regionen nå.

– Vi dobler kapasiteten i sentrum av Sandnes med vårt hotell. Men vi har stor tro på prosjektet. Sandnes har overrasket med bedre belegg enn Stavanger. Vi føler ikke at vi tar stor risiko med prosjektet, sier Andersen.

– Hva med soliditeten hos leietageren?

– Vi er ganske trygge på at Haare er en god partner. Det har godt opp og ned for han som mange andre. Men vi mener konsernet hans på rett vei. Vi er fornøyd med sikkerhetsstillelsen, sier Andersen.

– Det er utrolig deilig å få denne kontrakten. Vi har jobbet med dette siden 2011, sier utviklingsdirektør Kim Alexander Larsen i SPG.

Hotell til 250 millioner kroner

Haare selv er strålende fornøyd med avtalen som nå er undertegnet.

– Sandnes er i spennende utvikling med stort fokus på idrett, turisme og forretningsvirksomhet. Og selv om byen er blant Norges største, så viser ikke dette igjen på hotelltilbudet. Sammen med TPG og SPG ønsker vi at First Hotel Sandnes skal heve hotellkvaliteten i byen vesentlig samt ta en ledende posisjon i markedet, skriver han i en epost.

Leieavtalen med Haare innebærer rundt 22 millioner kroner i leieinntekter for eierne TPG og SPG. Hotellet er anslått å koste rundt 250 millioner kroner. Det delvis Hagland-eide TPG vil eie rundt 40 prosent av aksjene i hotelleierselskapet, mens Oslo-baserte SPG vil ha resten. Utbyggingen er avhengig av bankfinansiering, noe Andersen ikke tror vil by på problemer med driftsavtalen i bunn.

Utbyggingen av hotellet midt i sentrum av Sandnes er del av en større utbygging som er anslått å koste rundt 700 millioner kroner. Prosjektet inneholder både leiligheter og næringslokaler.

Partnerne Thomas Mjeldheim, til venstre, og Kjetil Andersen, i midten, sammen med finansdirektør Stian Dreyer Sørensen, til høyre, på tomta der de skal bygge hotell.
Partnerne Thomas Mjeldheim, til venstre, og Kjetil Andersen, i midten, sammen med finansdirektør Stian Dreyer Sørensen, til høyre, på tomta der de skal bygge hotell. (Foto: Tommy Ellingsen)

Belastende rettssak

TPG eies av Petter Smedvig Hagland, Kjetil Andersen og Thomas Mjeldheim. Alle tre ble saksøkt av investoren Alfred Ydstebø etter en krangel om hotelltomten Alstor utenfor Stavanger. De tre ble i Stavanger tingrett dømt til å betale 14 millioner kroner til Ydstebø. Saken ble forlikt, et forlik som kostet de tre rundt 20 millioner kroner.

Thomas Mjeldheim i TPG er glad for at de nå kan bruke tid på eiendom istedenfor å sitte i retten.

– Dette har vært en sak som har vært belastende for oss og TPG. Men vi har likevel gjort mye business i denne perioden, sier han.

Selskapet er involvert i en rekke prosjekter i regionen. Samlet anslår Kjetil Andersen at de skal bygge for rundt 1,5 milliarder kroner de neste årene. I de aller fleste prosjektene har TPG med seg finansielle partnere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Norsk Hydro i dyp krise som kan utradere et helt Storebrand fra markedsverdien.
aldri, aldri invester i land med grønt i flagget
01:10
Publisert: