Det er Oslo som har det høyeste prisnivået på utleieboliger i Norge, viser leiemarkedsundersøkelsen til Statistisk sentralbyrå (SSB) for fjerde kvartal. Samtidig er prisnivået på utleie i Stavanger lavere enn sentrale områder i Bergen og Trondheim, viser undersøkelsen. 

Dette er nytt sammenlignet med tidligere undersøkelser. I forrige uke sa Eiendom Norge-sjef Christian V. Dreyer til DN at det nå er blitt «billig» å kjøpe leilighet i Stavanger. 

Nedgang i Stavanger 

Et gjennomsnitt av de månedlige leieprisene i fjerde kvartal viser at en toroms i Oslo, inkludert Bærum, kostet 10.200 kroner å leie i måneden. For en treroms er prisen 12.880 kroner i måneden. En toromsleilighet på 50 kvadratmeter i bydel Grünerløkka, Gamle Oslo, Sagene eller Nordre- og Vestre Aker har en månedsleie på 11.000 kroner, ifølge undersøkelsen. 

Til sammenligning har tilsvarende leilighet en månedlig leiepris på 9.700 kroner i Bergen og 9.600 kroner i Trondheim. I Stavanger har tilsvarende leilighet en estimert leiepris på 9.000 kroner i måneden. Ifølge SSB har leieprisene i Stavanger gått ned i 2016. 

Sterkest prisutvikling i Tromsø

Undersøkelsen viser også at leieprisene er betydelig lavere i spredtbygde strøk og mindre tettsteder. Uten å presisere nærmere hvilke steder det er snakk om oppgir SSB at det i slike regioner koster 5.500 kroner i måneden å leie en toroms. Prisene har gått ned siden samme periode ifjor. 

Tettsteder med 20.000 innbyggere eller mer har hatt en flat utvikling i leieprisene, ifølge SSB. Leieprisene i øvrige prissoner har steget. Den sterkeste oppgangen i leieprisene er i Tromsø, der det nå koster 8.700 kroner i måneden å leie en toroms. 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Årets gasellevinner: - Ikke gjør som oss
Norsk Oppdrettsservice er årets nasjonale gasellevinner. Dette er deres tips til andre som vil lykkes som gründere.
00:41
Publisert: