Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for oktober 2016 viser at det snittprisen for å leie en 2-roms leilighet i Oslo i har økt med 4,2 prosent fra oktober ifjor. 

– Det er mange ledige boliger i markedet med tanke på årstiden vi er inne i. Dette gjør markedet prissensitivt og man skal ikke bomme mye på leiepris for at responsen uteblir. Alarmerende mange interessenter har betalingsanmerkninger, sier daglig leder Geir Skogheim i Utleiemegleren Frogner i en pressemelding. 

9301 kroner for en 1-roms leilighet

For en 1-roms leilighet i Oslo koster det nå i snitt 9301 kroner per måned. Dette er en oppgang på 1,4 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned ifjor er det en oppgang på 4,2 prosent.

- Mange investorer kjøpte prosjekter for noen år siden som blir ferdigstilt nå, for eksempel Freserveien i Kværnerbyen og Sørengstranda. Til tross for høye leiepriser på Sørenga, er det betalingsvilje fordi leilighetene og bomiljøet er så bra, sier daglig leder for Utleiemegleren Grønland, Magnus Wennberg.

 En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 15.184 kroner å leie i måneden, dette er en nedgang på 3,1 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned ifjor, er det en nedgang på 0,4 prosent.

På Romerike gikk leieprisene noe ned i oktober.

 I snitt kostet det 9693 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i oktober 2016. Sammenlignet med samme måned ifjor er det en oppgang på 0,5 prosent.

 I snitt kostet det 11.128 kroner å leie en 2-roms leilighet i Asker og Bærum i oktober 2016. Det er en nedgang på 6,8 prosent fra september måned. 

Leieprisene bremser utenfor Oslo-gryta

I de andre storbyene har leieprisene holdt seg stabile. 

– Når vi kommer ut av Oslo-gryta, bremser leieprisene noe, sier Augdal. 

 Leieprisene i Stavanger er varierende fra måned til måned, men stabile sett året under ett.

I snitt kostet det 8677 kroner å leie en 2-roms leilighet. Dette er en nedgang på 4,2 prosent fra måneden tidligere.

 I Trondheim kostet det i snitt 10.565 kroner å leie en 2-roms leilighet i oktober 2016, dette er en nedgang på 3,9 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned ifjor er det en oppgang på 3,7 prosent

I Bergen kostet det i snitt 9833 kroner å leie en 2-roms leilighet i oktober 2016. Sammenlignet med samme måned ifjor er det en nedgang på 7,3 prosent.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om innspurten på det amerikanske presidentvalget: Finansmarkedene frykter at Donald Trump skal vinne valget. For Oslo Børs kan Trump-seier føre til en dobbel smell.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Stem selv:

Hvem blir USAs neste president?
Hillary Clinton
Donald Trump
Poll Maker

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

Anbefalt av DVNtv:

- Når han snakker om «making America great again» mener han «making America white again»
Barbara J. Jordan (74) forteller at dette er den mest vulgære og ondsinnede valgkampen hun har opplevd. Nå oppfordrer hun alle til å bruke stemmeretten i vippestaten Florida.
02:05
Publisert:
 

15 biler - én vinner
Dagens Næringsliv kårer Årets firmabil 2016. Her er vinneren.
01:36
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.