Stein Erik Hagen har siden midten av 90-tallet bodd på eiendommen Voksenhus i Voksenkollen, ikke langt fra Holmenkollbakken. Der har han nesten 1500 kvadratmeter å boltre seg på.

Tirsdag 19. mai dukket han også opp som eier av en fireroms leilighet ytterst ved sjøen på Tjuvholmen.

Da leiligheten lå ute for salg i april, ble den omtalt som en eksklusiv leilighet i sjette etasje i Tjuvholmens ytterste bygg. Den 119 kvadratmeter store leiligheten har i tillegg to balkonger med utsikt over indre Oslofjord med Bygdøy, Filipstad og Holmenkollen som silhuett. Selv om Hagen kan nyte kveldssolen i sitt nye krypinn, kan han ikke se kunstverket «Oslo Treet» som er satt opp i Trettenparken på Filipstad. Hagen kjøpte kunstverket i USA for noen år siden og låner det ut til Oslo kommune gjennom selskapet Canica i fem år.

Hagen betalte 22 millioner kroner leiligheten og fikk også med to garasjeplasser på kjøpet. I annonsen trakk megleren frem at beliggenheten er unik, med nydelig kveldssol-panorama.

Stein Erik Hagen i huset sitt ved Voksenkollen. Nå har Hagen kjøpt seg ny leilighet.
Stein Erik Hagen i huset sitt ved Voksenkollen. Nå har Hagen kjøpt seg ny leilighet. (Foto: Klaudia Lech)

Fra stuen, som har åpen kjøkkenløsning, er det en gasspeis og utgang til den største balkongen. I motsatt ende av leiligheten er det et hovedsoverom med omkledningsrom og et såkalt en-suite bad i den ene enden, og utgang til en annen, mindre balkong. De to øvrige soverommene har også utgang til den minste balkongen, samt at det er ytterligere et bad i leiligheten.

Bratt prisstigning

Leiligheten sto klar i 2013 da aksjeselskapet til tannlege Anders Wangestad, som driver praksis i Bærum, kjøpte den for 13,8 millioner kroner av utbygger Oslo Havn.

I oktober 2018 solgte Wangestad leiligheten for 19 millioner kroner. Så ble den igjen lagt ut for salg i april 2020 med en prisantydning på 22 millioner. Etter det DN forstår lå leiligheten ute en kort periode før Stein Erik Hagen slo til.

DN har ikke lykkes å få noen kommentarer fra Stein Erik Hagen i forbindelse med leilighetskjøpet.

Eksklusivt nabolag

De siste årene har en rekke av Norges rikeste flokket seg til leilighetene på Kavringen Brygge ytterst på Tjuvholmen. I sitt nye nabolag kan Hagen treffe på cruisereder Torstein Hagen som i 2014 la totalt 66 millioner kroner på bordet for å kjøpe to leiligheter som lå inntil hverandre på Kavringen Brygge.

En annen av de nærmeste naboene er Olav Nils Sunde som tidlig sikret seg de tre øverste etasjene og fikk bygget det som regnes som Norges dyreste leilighet. Sunde endte med å betale 236,5 millioner kroner for sine 1187 kvadratmeter, og hadde i flere år ingen umiddelbare planer om å flytte inn. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.