Sjef i transportselskapet VT Gruppen, Jonny Enger, selger den 300 kvadratmeter store luksuseiendommen han kjøpte så sent som i august i fjor. 

– Jeg har vært her oppe i 15 år. Nå er jeg 50 år og ønsker andre ting. Dette er bare en livsstilsendring. Det er dermed ikke sagt at jeg er ferdig med Hafjell, sier Enger, som har hatt hytte på Hafjell to ganger tidligere.

 Han vil ikke utdype hva de nye planene innebærer.

En av de dyreste hyttene på Hafjell

Omkranset av grønn barskog og noen få nabohytter har hytta utsikt over hele Hafjell.

–  Dette er en spektakulær hytte, og den rette kjøperen vil gå i knestående når de kommer inn i hytta, sier Kim André Krabbe i Privatmegleren Panorama, som er ansvarlig for salget.

Se bilder av luksushytta på Finn.no (ekstern lenke)

Tomten er på nær to mål. Hytta har en skiferkledt terrasse på 54 kvadratmeter med vestvendt beliggenhet har optimale sol- og utsiktsforhold, kommer det frem i prospektet. 

Hytta legges ut for salg til 25 millioner kroner – 5 millioner mer enn Enger kjøpte den for i august 2015. 

Går salget igjennom til prisantydning vil den være en av de dyreste hyttene som er solgt på Hafjell, ifølge meglere Dagens Næringsliv har vært i kontakt med.

Det betyr også en prisvekst på 20 prosent, langt høyere enn prognosene for hytteprisveksten de neste tolv månedene.

Eiendomsmegler Stig Svartor i DNB Eiendom Lillehammer spår en hytteprisvekst på Hafjell på fem prosent de neste tolv månedene. Han mener at bruktmarkedet ikke stiger så mye fordi det bygges mange nye hytter på Sjusjøen, Hafjell og Kvitfjell.

– Den største konkurrenten på bruktmarkedet er nybygg hvor man bygger mer effektive hytter og leiligheter enn tidligere. Utbudet er noe lavere enn tidligere, og spesielt i Hafjell, sier Svartor.

– Litt engstelige for at nå går drømmehytta avgårde

Dyrest på markedet

Den norske fjellheimen har hatt en drømmehøst, hvor det har vært prisoppgang og et kokende marked.

– Det har ikke vært noe prisfest i hyttemarkedet, men vi ser et rekordenes år i 2016. Det er nye rekorder i både omsetninger, igangsettinger og priser. Høst og vinter ligger an til å bli det beste hyttemarkedet noensinne, sa partner Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret til Dagens Næringsliv for noen uker siden.

Fra september 2015 til september 2016 kostet gjennomsnittshytta på Hafjell 2,48 millioner kroner, som gjør det populære feriestedet til den tredje dyreste destinasjonen det siste året, bak Geilo og Sirdal. 

I samme periode var det 19 fritidseiendommer som gikk for fem millioner kroner eller mer på Hafjell.

 Prisene stiger og skal fortsette oppover, venter fjellmeglere ved flere av de mest populære hyttedestinasjonene.

Sammen med en Trysil-hytte som også selges for 25 millioner er panoramapalasset på Hafjell den dyreste fjellhytta til salgs i det åpne markedet nå.

Hytta har seks soverom, tre bad og en vinkjeller. I hjørnet av uteplassen er det etablert en jacuzzi som er innkledd i naturstein. Store glassfasader ivaretar panoramaet og gjør hovedstuen til en spektakulær opplevelse, ifølge prospektet.

 Mange velstående har valgt å bygge overdådige fjellpalasser til mange titalls millioner i nærheten av OL-anlegget. Blant de som ferierer her med ski på bena er investor Bjørn Rune Gjelsten, skipsreder og investor Olav Nils Sunde, Choice-eier Petter Stordalen, eiendomsutvikler Arthur Buchard og eiendomsutvikler Anders Braathen.

Geilo tilbake på hyttetoppen dnPlus

Sjekk hvordan prisen på din bolig blir fremover, dersom prognosene slår til.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.