Fredag kom tallene som viser at 108.000 personer har fått tilbud om plass i årets studieopptak. Det betyr at mange studenter er på utkikk etter et sted å bo, og det kan se ut til at sommerboligmarkedet i de store byene bærer tydelig preg av dette.

– Generelt er det ganske greit å selge bolig i Oslo uansett når på året, men nå kjenner vi en ekstra pågang etter små leiligheter og typiske studentboliger, opplyste eiendomsmegler Jens Myhrstad i DNB Eiendom til E24 tidligere denne uken.

Ifølge Terje Buraas i DNB Eiendom har det vært rekordtempo i boligmarkedet så lang i juli, med en 43 prosent salgsøkning for hele landet, sammenlignet med året før. For Oslo er økningen på 73 prosent, skriver E24.

Ifølge sjeføkonom Christian Frengstad Bjerknes i Norske Boligbyggelag (NBBL) kan det høye sommertempoet i boligmarkedet også knyttes til koronakrisen.

– Juli er generelt en måned med lav aktivitet, men med hjemmesommer for mange, hvor man har bedre tid til visninger og boligsalg, øker aktiviteten i boligmarkedet, sier Bjerknes til avisen.

Han legger til at den historisk lave renten og midlertidig utvidelse av boliglånsforskriften også kan bidra til unge menneskers kjøpelyst i sommer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.