– Dette er ny rekord, sier direktør Trond Bakke i Studentsamskipnaden til NRK.

Sammenlignet med tallene på samme dato i fjor er det rundt 300 flere som har søkt om studentbolig i år. Onsdag slippes i tillegg oversikten over ledige studieplasser for samordnet opptak. Da kan presset bli enda større.

Selv om det bygges nye studentboliger, øker også antallet studenter, noe som gjør at underskuddet på rimelige boliger bare fortsetter å øke. Mens det andre steder i landet er nok studentboliger, gjelder dette ikke i hovedstaden.

– Vi klarer ikke å lukke gapet mellom forskjellen på antall studenter som begynner å studere og behovet for studentboliger, sier Bakke.

Tøffere boliglånsregler

Situasjonen blir ikke bedre av at nye og strammere regler for lån til bolig har kommet fra finansminister Siv Jensen (Frp). Med høye boligpriser i hovedstaden har dette ført til at det er flere enn før ute på leiemarkedet, slik at det private leiemarkedet også er knallhardt å komme inn på for studenter med dårlig råd.

Direktør Bakke har imidlertid håp om at flere på den rekordlange ventelisten kan få seg bolig før studiene starter opp.

– Vi vet at det er en del som endrer planer etter 1. august, så det blir fortsatt tildelt boliger i den perioden, sier han.(Vilkår)

Slik blir man en god butler
Kanadiske Conrad Bogus (28) har studert døgnet rundt i åtte uker for å bli den perfekte butler. Bli med på siste skoledag på International Butler Academy.
02:01
Publisert: