Investor Petter A. Stordalen kjøper ytterligere 350 leiligheter.

Petter A. Stordalen øker leilighetsporteføljen i Sverige med kjøpet av de største konkurrentene i Gøteborgsområdet, Personalbostäder Göteborg AB og Apartment Sweden AB. Driften av selskapene samordnes med Företagsbostäder i Sverige.

Det skriver Nordic Choice Hospitality Group i en pressemelding. Stordalen står bak Nordic Choice Hotels som driver 190 hoteller i Norden og Baltikum.

– Det vestsvenske næringslivet går som en kule, og Göteborg vokser i alle retninger. Med spennende planer for byutvikling frem mot 400-årsjubileet i 2021 og et yrende kulturliv, ser vi en strøm av mennesker som vil komme til byen. De trenger steder å bo. Gjennom kjøpet av Personalbostäder og Apartment Sweden styrker vi longstay-tilbudet for en ny type besøkende; de som bor borte, men vil føle seg som hjemme, sier Stordalen i pressemeldingen.

Stordalens investeringsselskap Strawberry Living ble presentert som ny majoritetseier av Företagsbostäder i slutten av oktober i fjor. Da hadde selskapet 1400 leiligheter i Stockholm, Göteborg, Linköping, Lund, Malmö og Helsingborg.

På tre måneder er det tallet økt til 2400, ifølge pressemeldingen.

Ifølge meldingen øker innbyggertallet i Göteborg med over 150 mennesker hver uke.

Nordic Choice Hospitality Group ønsker ikke å opplyse om hva Stordalen har betalt for leilighetene.(Vilkår)