I Stockholms-regionen falt prisene på leiligheter med tre prosent i august. Nedgangen er på 11 prosent de siste tre månedene.

Det viser nye tall fra Svensk Mäklarstatistik som ble lagt fram torsdag.

For hele landet var prisfallet for såkalte bostandsrätter på to prosent i forrige måned. I Stor-Stockholm var nedgangen på tre prosent.

De tilsvarende tallene for de siste tre månedene er henholdsvis åtte og 11 prosent. Høy prisstigning, høye strømpriser og stigende renter framholdes som årsaker til nedgangen.

I august falt prisene på eneboliger med fire prosent i Stor-Stockholm, og to prosent i Sverige sett under ett.

Venter fall i Norge

Tidligere denne uken viste Eiendom Norges landsomfattende statistikk for boligmarkedet en prisvekst på 1,9 prosent i august, noe som ble beskrevet som en overraskende høy prisstigning.

Noe av forklaringen var at de siste rentehevingene ennå ikke har rukket å få en innvirkning, samtidig som at det ble påpekt at en stram tilbudsside, altså lite å velge mellom, gjør at prisutviklingen i boligmarkedet er vedvarende sterk.

Denne uken la økonomene i Nordea Markets frem en ny prognoserapport, der de venter en tydelig nedkjøling av boligmarkedet også her hjemme.

Nordea Markets mener det er rimelig å anslå et boligprisfall på mellom fem og ti prosent i løpet av det neste året, men understreker at en full stopp i boligmarkedet er lite sannsynlig.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.