Obos BBL selger alle sine 3,8 millioner aksjer i den svenske boligbyggeren JM, skriver selskapet i en melding onsdag. 

Tidligere i sommer solgte Obos 775.000 aksjer i selskapet, og etter onsdagens salg eier selskapet ingen aksjer i selskapet.

Samlet frigjøres over 1,1 milliarder kroner og Obos har i sin eiertid hatt en samlet avkastning på over 210 millioner kroner.

– JM er et meget veldrevet og solid selskap som er godt posisjonert til å møte de markedsmessige utfordringer vi ser fremover i både Sverige og Norge. Obos' investering i JM har vært av finansiell karakter, og vi har derfor etter en grundig vurdering funnet det riktig å ta en gevinst og reinvestere frigjort kapital i egen virksomhet. Obos-konsernet planlegger store investeringer innenfor både bolig- og næringseiendom fremover som del av sin strategi om å være en by- og stedsutvikler både i Norge og Sverige, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos i meldingen.

Obos kjøpte i mars i fjor to prosent av aksjene i JM.

«Aksjekjøpet er en langsiktig finansiell investering. Obos vil med sin industrielle tilnærming til eierskap bidra til videreutviklingen av selskapet», skrev Obos i pressemeldingen i fjor.

Obos er største aksjonær i de norske børsnoterte entreprenørgigantene AF Gruppen og Veidekke med henholdsvis 18,59 prosent og 17,78 prosent av aksjene. (Vilkår)

Evakuert i Texas: – Dette er galskap
«Harvey» fortsetter å herje Texas, og ennå kan vannstanden stige opptil fire meter, ifølge National Hurricane Center.
01:23
Publisert: