Petter A. Stordalens nystartede selskap Strawberry Living blir majoritetseier i selskapet Företagsbostäder. Med sine 1400 fullt møblerte leiligheter er selskapet størst i Sverige innen longstay-segmentet, det vil si langsiktig utleie av leiligheter. Planene for Strawberry Living er nå å vokse kraftig på det nordiske markedet.

- Det finnes ingen standardgjest eller et standard opphold. Derfor må vi som jobber med losji kunne tilby ulike typer opphold tilpasset gjestens behov. Longstay-trenden der mennesker ønsker opphold over lengre perioder har vokst veldig de siste årene og vi vil være med på å utvikle tilbudet innenfor dette markedet, sier Petter A. Stordalen i en pressemelding

Ifølge meldingen fra selskapet er såkalte longstay-besøk en av de raskest voksende trendene innen reisebransjen akkurat nå. Dette dreier seg i hovedsak om møblerte leiligheter som i stor grad benyttes av selskaper med ansatte som bor hjemmefra i lengre perioder. Leilighetene ligger sentralt og holder en høy standard.

Forventer sterk utvikling

Petter A. Stordalen forventer at den kraftige utviklingen i longstay-segmentet vil fortsette.

- Dette er et marked jeg tror kommer til å øke kraftig og raskt. På den ene siden blir det stadig vanskeligere å komme seg inn på boligmarkedet. På den andre blir de store selskapene stadig større, og deres ansatte reiser mer. Kombinert øker dette etterspørselen etter longstay-opphold. Det er veldig spennende å begi seg inn på et marked som bidrar til å løse problemer for selskaper og menneskene som jobber der, sier Stordalen i pressemeldingen.

Det opplyses ikke i meldingen hva Stordalen betaler for majoritetsandelen i Företagsbostäder.

Stordalen eier fra før Nordic Choice Hotels som driver 190 hoteller i Norden og Baltikum. Med Strawberry Living og majoritetseierskap i Företagsbostäder ønsker Stordalen å vokse ytterligere innen losji på det nordiske markedet.

Fortsetter som sjef og eier

Företagsbostäder har 1400 møblerte leiligheter i Stockholm, Gøteborg, Malmø, Linköping, Helsingborg og Lund. Samlet gir den nye investeringen Stordalens hotellportefølje et bredere tilbud som er mer i linje med dagens etterspørsel, ifølge selskapet.

Selskapet Strawberry Living ble opprettet i oktober, og oppkjøpet av Företagsbostäder ble sluttført 26. oktober. Det er Preservo Holding AB og Charlotte Dellblad AB som er selgerne. Charlotte Dellblad fortsetter i sin rolle som administrerende direktør i selskapet, og de selgende partene fortsetter som minoritetseiere i selskapet. Avtalen avventer godkjenning av det svenske konkurransetilsynet. (Vilkår)

Telemark vil ha vinter-OL
Sentrale idrettsledere i Telemark jobber med å få vinter-OL til fylket i 2026. Planene om en ny norsk OL-søknad ble lansert på en pressekonferanse tirsdag.
01:01 Min
Publisert: