– Vi har noen interessenter, men det tar litt tid, og det er ikke noe konkret. Koronaen har blant annet satt en stopper for mange, sier eiendomsmegler Pål Ivar Lauritzen i Landkreditt Eiendom.

Eiendommen Melsombu ble lagt ut til salg i august i fjor.

Lauritzen forteller om interesse blant annet fra utenlandsboende nordmenn som ikke kan komme på visning på grunn av korona og karantene.

– Vi forventer mer aktivitet utover våren, sier han.

Postkortstemning i skisportens vugge.
Postkortstemning i skisportens vugge. (Foto: Landkreditt Eiendom)

Selger før generasjonsskifte

Melsombu ligger i Svartdal i Seljord kommune. Eiendommen med tunet ligger rundt 750 meter over havet, cirka to og en halv times biltur fra Oslo.

Papirgrosserer Gunnar Melsom kjøpte eiendommen som opprinnelig var en seter på 1940-tallet. Siden bygget han i tradisjonell norsk stil bygningene på eiendommen, som ifølge selgerne er meget godt vedlikeholdt.

Melsombu er holdt i norsk stil.
Melsombu er holdt i norsk stil. (Foto: Landkreditt Eiendom)

Det er hans fire døtre, som alle er i 70-årene, som selger eiendommen nå som det går mot et generasjonsskifte.

Eiendommen har vært mye brukt av familien, og det er ifølge Lauritzen mange følelser knyttet til salget. En god pris kan dempe savnet og smerten.

– Det er ingen planer om å sette ned prisen. Vi beholder prisantydningen, så får tiden vise om den er for høy, sier Lauritzen.

Melsombuhar utsikt mot sør og fjellet Skorve på 1370 moh., nærmest ved foten av Hardangervidda i nordvest.
Melsombuhar utsikt mot sør og fjellet Skorve på 1370 moh., nærmest ved foten av Hardangervidda i nordvest. (Foto: Landkreditt Eiendom)

Rosemaling, treskjæring og vigslet kapell

Nye eiere vil få en tidsreise tilbake i norsk historie, «som i folkeeventyrene» som det står i prospektet. De fleste bygningene ble reist fra begynnelsen av 1940-tallet til utpå 1960-tallet.

Arkitekturinteresserte Melsom satset alt på norsk tradisjonshåndverk med laftet tømmer, svalganger, torvtak, treskjæring og rosemaling. Det er over 30 soveplasser og en låve der det kan dekkes til 50 gjester.

Vigslet kapell i stavkirkestil følger med eiendommen.
Vigslet kapell i stavkirkestil følger med eiendommen. (Foto: Landkreditt Eiendom)

Den tidligere seteren kan også skilte med et eget kapell bygget som en kopi av en stavkirke, og vigslet av en biskop.

Utomhus er det et eget oppdemmet tjern med ørret og utmark med mulighet for jakt på elg, hjort og småvilt.

Adkomsten er via privat vei, og det er ingen naboer i nær omkrets. Eiendommen har ikke boplikt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.