Boligprisstatistikken til Norges Boligbyggelag for fjerde kvartal 2016 var overraskende sterke én prosent, ifølge administrerende direktør Thor Eek. 

– Siden år 2000 har prisutviklingen i gjennomsnitt vært flat i årets siste kvartal. Så en prisvekst på 1 prosent bekrefter et sterkt marked, sier Eek i en kommentar. Ikke siden fjerde kvartal 2006 har prisveksten på borettslagsleiligheter vært større. 

Veksten fortsetter i 2017

Eek tror den lave renten bidrar til at boligprisveksten fortsetter inn i 2017. 

– Så lenge Norges Bank holder «rentefest» antar vi en sterk prisvekst også i år. Vi forventer at årsgjennomsnittet for boligpriser vil stige med 10 prosent. Veksten vil i stor grad komme i løpet av første halvår. Og som i 2016 forventer vi at prisveksten vil være størst i Oslo-regionen, sier Eek.

NBBLs prisstatistikk fra årets siste kvartal stadfester at det er et eget prisnivå i Oslo. Mens en 3-roms borettslagsbolig i gjennomsnitt har en pris på 3,9 millioner kroner i Oslo, koster en tilsvarende bolig 2,7-2,8 millioner kroner i Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø.

LES OGSÅ:

Hva er din eiendom verdt om ett år?

Tradisjonelt ligger prisveksten på borettslagsboliger noe lavere enn veksten i boliger utenfor. Onsdag kl 11 legger Eiendom Norge frem sine tall for prisveksten i desember. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.