Da luksushytta Skarvegløtt i Budalen ble solgt tidlig i februar, satte det punktum for et 13 år langt salgsepos på Geilo. Hytta ble lagt ut for salg første gang i 2008, den gang til 60 millioner kroner.

Nå er både salgssum og kjøper kjent.

Tinglysningen viser at Skarvegløtt gikk for prisantydningen på 39 millioner kroner, og at det er tidligere finansdirektør i Kahoot, Martin Kværnstuen, som har sikret seg giganthytta på 673 kvadratmeter, komplett med seks soverom, svømmebasseng og vinkjeller.

Hytta ligger på en liten høyde med vestvendt utsikt mot alpinanlegget på Geilo og Hallingskarvet.

Martin Kværnstuen (til venstre) sammen med Morten Versvik (technical director i Kahoot), hovedoppfinner professor Alf Inge Wang og investor Eilert Hanoa sammen i Trondheim i 2014. Kværnstuen har fungert som styreleder og finansdirektør i Kahoot as, men forlot jobben i fjor sommer.
Martin Kværnstuen (til venstre) sammen med Morten Versvik (technical director i Kahoot), hovedoppfinner professor Alf Inge Wang og investor Eilert Hanoa sammen i Trondheim i 2014. Kværnstuen har fungert som styreleder og finansdirektør i Kahoot as, men forlot jobben i fjor sommer. (Foto: Ole Morten Melgård)

«En fantastisk og unik hytte»

Kværnstuen var med på kjøpet av den norsk-britiske quizapplikasjonen «Kahoot» i 2014, og jobbet som finanssjef i selskapet fremst til juni 2020. Da Kværnstuen solgte halvparten av sin aksjebeholdning i Kahoot den 10. juni i fjor tjente han 260 millioner kroner.

Da var aksjekursen på 35,5 kroner stykket. I dag er verdien på aksjen opp over 170 prosent siden den gang, og én aksje omsettes for 101 kroner. Markedsverdien i selskapet er nå beregnet til 45 milliarder kroner.

– En fantastisk og unik hytte. Når jeg er 85 og sitter på gamlehjem er jeg sikker på at jeg kommer til å se på dette som den beste investeringen jeg gjorde, skriver kjøper Martin Kværnstuen i en melding til DN om hyttekjøpet.

Han forteller at både selger og kjøper er fornøyde, og ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Nest dyreste hyttekjøp noensinne

Prislappen på 39 millioner kroner gjør Kværnstuens hyttekjøp til det nest dyreste fjellhyttekjøpet i Norge.

I hele 26 kommuner i Norge er det flere hytter enn det totale antallet fastboende
Se hvilke fem kommuner i Norge som har aller flest hytter.
00:47
Publisert:

Det er imidlertid ikke langt til førsteplassen. Den innehar eiendomsmilliardær Aage Thoresen, som ga 44 millioner kroner for en fjellhytte i 2019, også denne på Geilo.

Hadde derimot Skarvegløtt gått for sin opprinnelige pris, ville den ha seilt opp på en soleklar førsteplass. I årenes løp har prisen blitt nedjustert gjentatte ganger fra 60 millioner kroner i 2008, til 46 millioner kroner i 2016.

Tidenes dyreste fjellhytte ble solgt for 46 millioner kroner i 2019 til eiendomsmilliardæren Aage Thoresen. I likhet med Skarvegløtt ligger denne på Geilo.
Tidenes dyreste fjellhytte ble solgt for 46 millioner kroner i 2019 til eiendomsmilliardæren Aage Thoresen. I likhet med Skarvegløtt ligger denne på Geilo. (Foto: Pål Harald Uthus)

Siden 2018 har prisantydningen vært på 39 millioner kroner.

Da DN omtalte priskuttet på til sammen 21 millioner kroner i 2018, uttalte eiendomsmegler Kristian Karlsrud at verdien for å bygge hytta i dag ville vært 90 millioner kroner.

Har kokt i hyttemarkedet

Det er aldri solgt så mange dyre hytter som i 2020. Det ble omsatt fem ganger så mange hytter i prisklassen fra ti millioner kroner og oppover som i 2010.

Koronapandemien med nedstengning og lave renter har sendt hele hyttemarkedet til kokepunktet. Eiendom Norges rapport om fritidsboligmarkedet i Norge for 2020, som kom for en uke siden, viser en samlet prisoppgang for fritidsboliger på 5,5 prosent i fjor.

Administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen, sier at det er den sterkeste prisveksten de siste tre årene, men lavere enn prisveksten mellom 2015 og 2017.

Den typiske fritidsboligen i Norge koster nå 2.470.676 kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.