– Det er jo primært beliggenheten som gjør denne leiligheten, mener eiendomsmegler Sarah Aamodt hos Krogsveen.

Toromsleiligheten kostet under fire millioner kroner da den var ny i 2013.
Toromsleiligheten kostet under fire millioner kroner da den var ny i 2013. (Foto: Marika Mørkestøl/@marikafoto)

Kø på visning

Med spektakulær utsikt mot Kavringen fyr, Lindøya og Nakkholmen fra så vel balkongen som fra stue og soverom, ble det kø på visningen av den 52 kvadratmeter store toromsleiligheten i sjette etasje med adresse Kavringen 3. Relativt lave felleskostnader (3330 per måned) bidro til det.

– Det var en voldsom interesse med over 50 på visning og ti budgivere som til sammen la inn 38 bud, sier Aamodt hos Krogsveen.

Prisantydningen var 8,4 millioner kroner. Da budrunden var over, var Oslo-leiligheten solgt for 10.150.000 kroner. Inkludert omkostninger betyr det at kjøperen måtte ut med vel 10,4 millioner kroner eller over 200.000 kroner per kvadratmeter.

Utsikt fra badet gjennom soverommet og ut på balkongen.
Utsikt fra badet gjennom soverommet og ut på balkongen. (Foto: Marika Mørkestøl/@marikafoto)

– Hva tenker du om prisen?

– Det er jo sånn det er. Det er dyrt der nede. Riktig beliggenhet koster, sier hun.

I prospektet kommer det frem at leiligheten har vært utleid helt siden den var ny i 2013 og at det er en del slitasje blant annet på parketten.

Kjøkkenet i leiligheten ville megleren selv pusset opp om hun var kjøper.
Kjøkkenet i leiligheten ville megleren selv pusset opp om hun var kjøper. (Foto: Marika Mørkestøl/@marikafoto)

– Så dette er egentlig et oppussingsobjekt?

– Det kommer an på hvem du spør. Leiligheten har noe bruksslitasje. Jeg ville ha gjort noe med kjøkken og gulv i alle fall, sier Aamodt.

Heftig prisøkning

Det var et selskap eiet av boligbyggeren Selvaaggruppen og eiendomsutvikleren Aspelin Ramm som sto bak utbyggingen av leilighetsanlegget med 42 leiligheter ytterst på Tjuvholmen. Anlegget sto ferdig i 2013.

Da kjøpet av den nå solgte leiligheten ble tinglyst 1. juli 2013, med en tidligere Selvaag-direktør som kjøper, ble prisen oppgitt å være 3.969.000. Vel åtte år senere har altså prisen økt med over seks millioner kroner.

Utsikt fra leiligheten på Kavringen Brygge.
Utsikt fra leiligheten på Kavringen Brygge. (Foto: Marika Mørkestøl/@marikafoto)

Leieprisen for leiligheten blir oppgitt å ha vært 21.890 kroner per måned for den siste leietageren som flyttet ut ved årsskiftet.

«Balkongen og leiligheten vender mot sjøen og du har en fantastisk utsikt både på dagtid og kveldstid. Her får du virkelig følelsen av å sitte om bord i en båt i din egen stue. Du har alle byens tilbud rett utenfor dørstokken, men uten trafikkstøy og eksos. Enten du har båt eller ikke, dette yrende havnelivet er nødt til å sjarmere deg. Her viser Oslo seg fra sin beste side med bryggetorg, teatre, kafeer, restauranter og forretninger av alle slag. Spis japansk én dag, italiensk en annen – kulinarisk er det ingen grunn til å gå utenfor Aker Brygge og Tjuvholmen», heter det i prospektet.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.