Tvangssalget av luksusleiligheten til den fallerte krafttraderen Einar Aas på Tjuvholmen i Oslo går tregere enn antatt. Leiligheten ble tidlig i februar lagt ut i markedet med en prisantydning på 70 millioner kroner.

Så langt har det imidlertid kun kommet ett bud, på 40 millioner kroner. Men etter at advokatene som representerer boet avslo budet, skal budgiveren ha trukket seg, skriver Finansavisen onsdag.

Eiendomsmegler Nils Nordvik, som har salgsoppdraget, sier budet var helt uaktuelt og mener det kun var for å registrere interessen. Rundt syv-åtte personer har vært og sett på leiligheten.

– Mange har sett leligheten på nett også. Det kommer ikke et rush av kjøpere med kø langt ut på gaten for en leilighet til 70 millioner kroner, sier Nordvik til avisen.

«Norges råeste»

Da han fikk oppdraget i januar, var eiendomsmegleren i fyr og flamme.

– Prisantydningen blir 70 millioner kroner. Dette er en av Norges råeste penthouseleiligheter, sa Nordvik til Dagens Næringsliv.

Saken fortsetter under bildet

Eiendomsmegler Nils Nordvik foran Strandpromenaden 5 på Tjuvholmen i Oslo. Foreløpig har han kun fått ett bud på leiligheten som går over hele toppetasjen.
Eiendomsmegler Nils Nordvik foran Strandpromenaden 5 på Tjuvholmen i Oslo. Foreløpig har han kun fått ett bud på leiligheten som går over hele toppetasjen. (Foto: Elin Høyland)

Den 385 kvadratmeter store leiligheten dekker hele toppetasjen i Strandpromenaden 5 på eksklusive Tjuvholmen nær Oslo sentrum.

Den har også fire terrasser på til sammen 270 kvadratmeter, inkludert en takterrasse på 140 kvadratmeter.

Kjøpte fellesareal

Etasjen besto opprinnelig av to leiligheter, som begge ble kjøpt og slått sammen av Aas til én enhet. Samtidig ble fellesarealet i etasjen kjøpt ut, og leiligheten oppgradert for et ukjent beløp.

Aas ga i 2009 til sammen 41,7 millioner kroner for de to leilighetene.

Saken fortsetter under bildet

Utsnitt fra interiøret i leiligheten
Utsnitt fra interiøret i leiligheten (Foto: Oh Shots)

Ifølge dagens salgsprospekt har penthouseleiligheten seks soverom, et kontor og tre bad. Heisen har direkte inngang til leiligheten.

– Kontordelen med vaskerom og bad vil egentlig kunne brukes som en serviceleilighet, sa Nordvik til DN i januar.

«Konkurssalg»

Norges største private krafttrader, Einar Aas, måtte i september 2018 kaste kortene etter at et veddemål i markedet gikk fullstendig galt.

I november 2018 ble det imidlertid klart at Aas unngår konkurs, slik at han aktivt skal bidra til å realisere sine egne verdier til beste for kreditorene. Aas har også et incentiv til å få mest mulig ut av eiendelene.

Aas har gitt til sammen 131,5 millioner for eiendommene han eier i Norge. Flere av disse er betydelig oppgradert. Verdien er dermed antatt å være vesentlig høyere i dag.

Av eiendommer som er solgt er prakthytten Aas bygget i Nissedal. Den ble nylig solgt for 9,2 millioner kroner, 300.000 kroner over prisantydning, til den Cayman-baserte investoren Andreas Ove Ugland.

Luksusboligen i strandkanten på Naxbie utenfor Grimstad beholder imidlertid Aas etter avtale med kreditorene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik fungerer krafttrading
DNs Terje Erikstad forklarer hvordan krafttrader Einar Aas tapte alt.
02:32
Publisert: