Den 201 kvadratmeter store toppleiligheten på Tjuvholmen i Oslo med balkong og en takterrasse på 108 kvadratmeter ble lagt ut for salg i slutten av april med en prisantydning på 47 millioner kroner. Det gir en kvadratmeterpris på nesten 224.000 kroner.

Ti dager senere ble leiligheten solgt til hyttebyggeren Torbjørn Kaarud for 45 millioner kroner, to millioner under prisantydning.

– Vi kjøpte en leilighet for litt siden, og solgte en annen på Tjuvholmen. Jeg har ikke noen ytterligere kommentar utover det, sier han til DN.

Solgte livsverket i mars

Kaarud er gründeren bak FH Gruppen, som har utviklet seg til å bli Norges største hytteprodusent med merkevarer som Familiehytta, Telemarkhytta og Nordlyshytter.

Tidligere i år solgte han livsverket sitt til det svenske oppkjøpsfondet Altor. Fondet ga over en milliard kroner for FH Gruppen, og etter det DN erfarte gikk Kaarud og hans to barn ut med 800 millioner i gevinst.

Torbjørn Kaarud på hyttevisningsfeltet på Hellerud utenfor Oslo. Bildet er tatt i forbindelse med salget av FH Gruppen i mars.
Torbjørn Kaarud på hyttevisningsfeltet på Hellerud utenfor Oslo. Bildet er tatt i forbindelse med salget av FH Gruppen i mars. (Foto: Gunnar Blöndal)

Han har sammen med sine to barn gått inn med åtte prosent som aksjonærer i den nye FH Gruppen, hvor alle selskapene går inn i et konsern.

I 2017 kunne FH Gruppen notere et nytt rekordår med et resultat før skatt på 140 millioner kroner og en omsetning på nærmere en milliard kroner.

Stor interesse for dyre boliger

Boligprisene i Oslo steg for femte måned på rad i mai, hvor tolvmånedersveksten i hovedstaden har klart å hente seg inn til minus 0,7 prosent etter et tøft år i fjor.

Tjuvholmen-leiligheten har en takterrasse på 108 kvadratmeter. Foto: Studio Oslo/ Nordvik & Partners
Tjuvholmen-leiligheten har en takterrasse på 108 kvadratmeter. Foto: Studio Oslo/ Nordvik & Partners (Foto: Studio Oslo/ Nordvik & Partners)

Eiendomsmegler Anne Gerlyng Smith i Nordvik & Partners, som sto bak salget av toppleiligheten, ønsker ikke å kommentere selve salget, men opplyser på generell basis at det har vært stor interesse for boliger i det dyrere prissegmentet de siste månedene. Selv solgte hun en annen leilighet på Tjuvholmen mandag denne uken for 17,9 millioner kroner.

– Markedet er kjempebra, og det virker som det er mange som har anledning til å kjøpe denne typen bolig nå, sier hun og legger til:

– Vi synes markedet snudde i desember. Det har nok mye å gjøre med at psykologien snudde og oljen gikk sterkere. Så opplevde vi jo en liten nedgang da børsen gikk ned på grunn av rentefrykt, men nå opplever vi at det er flere på visning.

Tidligere denne uken opplyste Arne Fredly at han endelig hadde solgt den tusen kvadratmeter store luksusvillaen på Snarøya i Bærum. Ifølge investoren ble boligen solgt for 86 millioner kroner. På Vinderen i Oslo solgte storbanken BNP Paribas nylig en 292 kvadratmeter stor funkisvilla til 19 millioner kroner, en halv million over prisantydning. (Vilkår)

DNs Boligpanel om boligmarkedet for unge
Da må de huske én ting, sier DNs boligpanel. DNs boligpanel tipser unge mennesker om boligmarkedet.
01:56
Publisert: