Ivar Tollefsen-kontrollerte Heimstaden har inngått en avtale om å kjøpe boligselskapet Ringertoften i København for 490 millioner danske kroner, eller rundt 640 millioner kroner.

Kjøpet innebærer 411 leiligheter og to lokaler, som samlet har en størrelse på 23.720 kvadratmeter, ifølge en pressemelding torsdag.

«Passer veldig bra i vår portefølje»

Oppkjøpet er avhengig av godkjennelse fra Ringertoftens generalforsamling.

– Vi håper generalforsamlingen stemmer for et salg til oss, slik at vi dermed kan ønske mange nye leietagere velkommen til Heimstaden. Ringertoften passer veldig bra inn i vår portefølje og vi ser frem til å utvikle både eiendommen og forholdet til de som bor der, sier viseadministrerende direktør Magnus Nordholm i Heimstaden.

Tollefsen eier også eiendom i København fra tidligere. I november ble det kjent at Tollefsen gir rundt 860 millioner kroner for eiendomsprosjektet Scherfigs Have i København, som skal bestå av 114 leiligheter og 117 underjordiske parkeringsplasser.

I januar kjøpte Heimstaden også to store boligeiendommer i København av pensjonsselskapet AP Pension, for 1,2 milliarder kroner.

Eier for 54,8 mrd. kroner

I et slikt kjøpstempo baller verdiene fort på seg. I rapporten for første kvartal oppgir Heimstaden at selskapet sitter på eiendom for 54,8 milliarder svenske kroner i Sverige, Danmark og Norge. Det beløpet inkluderer ikke avtalte eiendomshandler som ennå ikke er fullt gjennomførte.

Den kraftige veksten preger også selskapets balanse. Sammenlignet med første kvartal i 2017 har verdien av selskapets eiendeler nær doblet seg fra 29,9 milliarder svenske kroner ved utgangen av mars 2017 til 58,5 milliarder kroner på samme tidspunkt i år.(Vilkår)