Antall igangsettingstillatelser til nye boliger gikk opp med to prosent fra januar til februar, viser sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå.

Den langsiktige trenden viser en klar vekst i antall igangsettingstillatelser til nye boliger helt siden oktober 2014, men med en liten nedgang de siste fire månedene fra et rekordhøyt nivå, ifølge SSBs byggearealstatistikk.

Nedgang for andre bygg siste måned

Sesongjusterte tall viser at bruksareal for andre bygg enn boliger som det ble gitt igangsettingstillatelse til, gikk ned med to prosent fra januar til februar. Den langsiktige trenden viser at det har vært en økning i bruksareal til andre bygg siden april 2015, med en påfølgende nedgang de siste sju måneder.

18 prosent flere boliger siste tolvmånedersperiode

I tidsrommet mars 2016-februar 2017 ble det gitt igangsettingstillatelse til 37.200 nye boliger. Det er en økning på 18 prosent fra foregående tolvmånedersperiode.

I siste tolvmånedersperiode ble det gitt tillatelse til bygging av 5,8 millioner kvadratmeter bruksareal til annet enn bolig. Det er 12 prosent mer enn i perioden før.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.