I over 30 år har Tor Arne Ranghus produsert teater, konserter og den tradisjonsrike julekonsertserien «Stille natt, hellige natt», der en drøss norske artister har bidratt. Samtidig har han dyrket sin lidenskap for å pusse opp leiligheter.

Ranghus forteller at han de siste 36 årene har solgt tolv leiligheter. Han har med andre ord flyttet i snitt én gang hvert tredje år.

Nå ligger leiligheten på Aker Brygge ute til salgs etter tre måneder med oppussing, og Ranghus har allerede sikret seg leiligheten i overetasjen.

– Det er en grei måte for meg å holde meg aktiv, sier Ranghus, som fyller 79 år på søndag.

– Det er ikke noe verre enn det, legger han til.

– Tjener du på dette?

– I alle år, i litt stille perioder, så ja. Jeg tjener noen kroner hver gang jeg flytter.

Manager, produsent og konsertarrangør Tor Arne Ranghus eier og driver produksjonsselskapet Taran.
Manager, produsent og konsertarrangør Tor Arne Ranghus eier og driver produksjonsselskapet Taran. (Foto: Johnny Syversen)

Prisantydning på 13,5 millioner kroner

Det er Privatmegleren som bistår med salget på den drøyt 100 kvadratmeter store leiligheten, som har en prisantydning på 13,5 millioner kroner.

I 2018 hadde produksjonsselskapet Taran en omsetning på 42 millioner kroner, og et resultat før skatt på nesten fem millioner kroner. I 2019 ble Ranghus' produksjonsvirksomheten delt i to selskaper, med en samlet omsetning på 49,5 millioner kroner, og et resultat før skatt på rundt null.

Ranghus eier 100 prosent av Taran, 34 prosent av selskapet Julenatt og 55 prosent av selskapet TTMG.

I over 30 år har Tor Arne Ranghus drevet produksjonsselskap, og like lenge har han hatt oppussing som hobby, forteller han.
I over 30 år har Tor Arne Ranghus drevet produksjonsselskap, og like lenge har han hatt oppussing som hobby, forteller han. (Foto: Scott Kvitberg v. Privatmegleren Tjuvholmen)

Satser på å gjennomføre konserter likevel

For to uker siden fortalte Ranghus til VG at han tror effektene av koronaepidemien, som har ført til en rekke avlyste planer og en begrensning på 200 publikummere per forestilling, vil koste ham 52 millioner kroner.

– Jeg håper at vi snart får støtte på de utgiftene vi har hatt, og det får vi vel beskjed om den første uken i september, sier produsenten.

Kompensasjonsordningen fra regjeringen for avlyste kulturarrangementer skal videreføres fra 1. september og ut året, men fra og med den 1. oktober skal ordningen trappes gradvis ned.

– Tror du dette vil endre kulturbransjen varig?

– Nei, dette vil nok gå over, men dette året og fremover så vil nok folk være litt redde for å sette seg i lokaler og å kjøpe billetter, det tror jeg.

Han er spent på å se hvordan billettsalget blir til julekonsertene, som fremdeles er planlagt å gå.

– Juleturneer selger hos dem på 55 og oppover hele veien, men om de kommer tilbake eller ikke er vanskelig å si, sier han.

Leiligheten på Aker Brygge er på rett i overkant av 100 kvadratmeter. I inngangspartiet sitter installasjonen «smoking mannequin».
Leiligheten på Aker Brygge er på rett i overkant av 100 kvadratmeter. I inngangspartiet sitter installasjonen «smoking mannequin». (Foto: Scott Kvitberg v. Privatmegleren Tjuvholmen)

Blir nok siste gang

Leiligheten på Aker Brygge ligger ute for andre gang, fordi 78-åringen ikke var helt klar til å flytte i første runde.

Han har allerede kjøpt ny leilighet, og satser på å få solgt om ikke lenge.

I annonsen beskrives leiligheten som en «Fantastisk liebhaber med sjøutsikt, gode solforhold og unik beliggenhet».

– Hvordan er prosessen når du pusser opp?

– Jeg prøver å gjøre leiligheten så «convenient» som mulig, sier Ranghus.

– Men jeg blir 79 år på søndag, så dette blir nok siste gangen. Men, man finner nye veier å gå hver gang, og man blir litt bedre og bedre for hver gang. Så jeg forsøker å åpne rommene opp mer og mer, så jeg har et større rom å boltre meg i. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette betalte eiendomstoppene for sin første bolig
Video fra Dagens Næringsliv
02:06
Publisert: