Artikkelen er oppdatert med kommentarer fra eiendomsmegleren som solgte eiendommen.

– Jeg har røtter fra Skurdalen, og ønsket å komme meg tilbake dit. Nå dukket det opp en fantastisk mulighet for å kjøpe, så da tok jeg den, sier eksreder og investor Tore Rygh Gard til DN.

Geilo har lenge vært et yndet sted for skiglade nordmenn. I 2016 skrev DN at Geilo igjen hadde dratt fra som Norges mest eksklusive vintersportssted. Samme år var fem av de 12 mest verdifulle fjellhyttene i Norge lokalisert på Geilo.

Den tidligere skipsrederen Rygh Gard, som blant annet eier sitt eget aksjeselskap i tillegg til å drive med eiendomsinvestering, satte ny rekord da han i 2014 la ut 35 millioner for en eksklusiv hytte i Tjødnlie.

Nå har han altså punget ut for enda en hytte i samme område.

– Det er sjelden det omsettes eiendommer til den prisen i fjellheimen, sier eiendomsmegler Jannike Seljevoll Herleiksplass i Herland Eiendom, som sto for salget. Eiendommen gikk såkalt «off market», det vil si at den ble solgt uten annonsering på Finn.no. Herleiksplass sier at det er snakk om en eiendom som krevde den rette kjøperen.

Hyttemegler Jannike Seljevoll Herleiksplass på Geilo
Hyttemegler Jannike Seljevoll Herleiksplass på Geilo (Foto: Pål Harald Uthus)

– Dette er en eiendom som er bygget over mange år, og som består av både hovedhytte og gjestehytte, samt en rekke antikvariske bygg rundt et kulturtun. Det er jo litt å ta vare på og vedlikeholde, sier Herleiksplass. Eiendommen er på 36 mål, og kan ifølge Herleiksplass utvikles videre hvis man for eksempel vil tilføre flere eldre bygg.

– Selger har selv bygget opp eiendommen fra start og er fornøyd med at stafettpinnen leveres videre til en kjøper som ser de samme verdiene, sier megleren.

– Ikke vært noen voldsom prisøkning

Christian Haatuft, som også selger hytter på Geilo, plasserer Rygh Gards nye eiendom høyt på listen over de dyreste hyttene.

Den dyreste fritidseiendommen som for øyeblikket ligger ute på Finn.no er en hytte i Budalen på Geilo, til den nette sum av 39 millioner kroner.

DN kunne i fjor høst melde at hytta på Skarvegløtt er blitt forsøkt solgt i ti år, og er blitt satt ned med til sammen 21 millioner kroner.

Unikt

I 2016 sa Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret at Geilo har noe andre steder ikke har, nemlig gammel status.

– Den sikreste investeringen du kan gjøre, er hytte på Geilo eller Sirdal. Det er stabile steder som vil få verdiøkning, sa Øye den gangen.

Ifølge Haatuft er det fortsatt tilfelle at Geilo er et attraktivt sted å kjøpe eiendom, ikke bare for de aller rikeste.

– På Geilo får man i alle «valører», og det tiltrekker folk fra både Bergen og Oslo. Det er et marked ingen andre har tilgang på, forklarer eiendomsmegleren.

Hyttemegler Christian Haatuft i Eiendomsmegler 1.
Hyttemegler Christian Haatuft i Eiendomsmegler 1. (Foto: Pål Harald Uthus)

Han legger til at det spesielle med Geilo er at det er hjem til noen av eiendommene som ligger i det absolutt øverste prissjiktet.

– Når det gjelder eksklusive eiendommer er Geilo helt der oppe. Sånn har det vært lenge, forteller han.

Haatuft mener for øvrig at eiendomsmarkedet på Geilo opplever lite spekulasjon, og har mange reelle kjøpere. Ifølge Haatuft gjør det at markedet er lettere å forholde seg til.

– De siste tre-fire årene har det ikke vært noen voldsom prisøkning, det har gått jevnt og trutt opp. Jeg opplever at det er et sunt marked, sier Haatuft.

«Norges dyreste flaggstang»

I tillegg til å ha satt prisrekord for hytta han kjøpte i 2014, fikk Rygh Gard oppmerksomhet da han i 2017 gikk til sak mot staten – for å få lov til å ha en 12 meter høy flaggstang på rekordeiendommen.

I februar 2017 meldte tidsskriftet Kapital at Rygh Gard «tapte så det suste» i Oslo tingrett, og ble dømt til å betale i overkant av 200.000 kroner i saksomkostninger, advokatutgifter, samt en bot. I Geilo Fjellandsby er det forbud mot å ha flaggstang.

– Den saken er tapt og jeg anket ikke, det gadd jeg ikke, sier Rygh Gard.

– Nå er det fasadestang som gjelder, fortsetter han.

En fasadestang er en opp til 2,5 meter lang flaggstang som henger ut fra veggen.

Etter det DN erfarer er det nå tinglyst pant på den 500 kvadratmeter store hytta, noe Rygh Gard selv bekrefter.

– Hytta er solgt, men noe mer kan jeg dessverre ikke si om salget, sier Rygh Gard. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.