Tidligere i mai omtalte DN at Tore Tidemandsen, medgründer av Elkjøp og XXL og bror til Øivind Tidemandsen, hadde solgt familiens landsted på Onsøy utenfor Fredrikstad.

Eiendommen hadde en prisantydning på 38 millioner kroner, men ingen av de involverte i handelen ønsket da å gå ut med kjøpssummen.

Nå er det imidlertid klart at det er Accenture-topp Jan-Erik Hunn og kona Bente Stranden Hunn som har tatt over eiendommen. Prisen ligger på 37,5 millioner kroner, altså en halv million kroner under prisantydning.

Jan-Erik Hunn er seniordirektør i konsulentselskapet Accenture, som har hovedbase i Irland. Hunn var Accentures representant da selskapet, sammen med Mckinsey & Company Norge, måtte møte opp på høring på Stortinget i 2015 i forbindelse med et moderniseringsprogram for Nav. Accenture og Mckinsey hadde blitt ansatt for å gjennomføre programmet som ble skrinlagt i 2013, etter flere forsinkelser.

Jan- Erik Hunn i Accenture Norge.
Jan- Erik Hunn i Accenture Norge. (Foto: Per Ståle Bugjerde)

DN avslørte i februar samme år at Nav betalte ut tre milliarder kroner til Accenture mellom 2007 og 2015.

– Nav hadde ikke den rette planen, sa han om saken den gangen.

DN har vært i kontakt med Hunn som ikke hadde noen ytterligere kommentarer til eiendomskjøpet.

Kjøpt for 7,2 millioner

Det er et halvt år siden Privatmegleren i Fredrikstad la ut Tore Tidemandsens landsted i Hubukta utenfor Fredrikstad til salgs.

– På mine 23 år som eiendomsmegler har jeg aldri sett maken, sa eiendomsmegler Lars-Ketil Liane til DN den gangen.

Det er 18 år siden Tore Tidemandsen, som sammen med broren Øyvind var en av grunnleggerne av elektrokjeden Elkjøp og siden sportsvarekjeden XXL, kjøpte eiendommen i Hubukta mellom Hankø og Kråkerøy i Fredrikstad. Prisen for den 62 mål store strandeiendommen var 7,8 millioner kroner. Tidemandsen skal siden ha brukt et tosifret millionbeløp på å ruste opp eiendommen som måler hele 62 mål og har 700 meter strandlinje.

– Hvorfor jeg har solgt? Det handler rett og slett om tiden. Vi har ikke fått brukt det så ofte som vi burde, sier Tidemandsen til DN etter at salget var i havn.

– Det er et praktfullt sted, altså. Men det handler om prioriteringer. Vi har også hus andre steder og jeg synes det er viktig å kunne bruke alt og ikke gå rundt med dårlig samvittighet for at det ikke blir brukt, sier han.

Hovedhus fra 1912

I prospektet som lå ute på Finn.no stod det at eiendommen inkluderer «et enestående hageanlegg og flotte skogsområder med rikt dyreliv».

Hovedhuset fra 1912 har vært «gjennomgående oppusset/renovert etter 2002» og det har «gulvvarme i alle rom, plassbygde innredninger, flotte ildsteder, 3 soverom, spisestue, stue og vinterhage». I tillegg kommer gjestehus med eget bad, brygge, båthus med kjøkken samt to garasjer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.