Det er et halvt år siden Privatmegleren i Fredrikstad la ut Tore Tidemandsens landsted i Hubukta utenfor Fredrikstad til salgs.

– På mine 23 år som eiendomsmegler har jeg aldri sett maken, sa eiendomsmegler Lars-Ketil Liane til DN den gangen.

Nå har eiendommen etter alle solemerker satt foreløpig årsrekord for en strandeiendom.

– Vi kommenterer ikke prisen, sier Per Olav Borgås, daglig leder Privatmegleren Fredrikstad.

– Heller ikke om den endte under eller over prisantydningen på 38 millioner kroner?

– Nei. Men det har vært bra interesse for eiendommen, sier han og legger til at salget skjedde mandag.

Kjøpt for 7,2 millioner

Det er 18 år siden Tore Tidemandsen, som sammen med broren Øyvind var en av grunnleggerne av elektrokjeden Elkjøp og siden sportsvarekjeden XXL, kjøpte eiendommen i Hubukta mellom Hankø og Kråkerøy i Fredrikstad. Prisen for den 62 mål store strandeiendommen var 7,8 millioner kroner. Tidemandsen skal siden ha brukt et tosifret millionbeløp på å ruste opp eiendommen som måler hele 62 mål og har 700 meter strandlinje.

– Hvorfor jeg har solgt? Det handler rett og slett om tiden. Vi har ikke fått brukt det så ofte som vi burde, sier Tidemandsen til DN etter at salget er i havn.

– Det er et praktfullt sted, altså. Men det handler om prioriteringer. Vi har også hus andre steder og jeg synes det er viktig å kunne bruke alt og ikke gå rundt med dårlig samvittighet for at det ikke blir brukt, sier han.

– Fikk du prisantydningen på 38 millioner kroner?

– Både kjøper og selger er enige om at vi ikke går ut med prisen. Men jeg kan si at begge er veldig godt fornøyde, sier Tidemandsen.

I prospektet, som fortsatt ligger ute på Finn.no, står det at eiendommen inkluderer «et enestående hageanlegg og flotte skogsområder med rikt dyreliv».

Hovedhuset fra 1912 har vært «gjennomgående oppusset/renovert etter 2002» og det har «gulvvarme i alle rom, plassbygde innredninger, flotte ildsteder, 3 soverom, spisestue, stue og vinterhage». I tillegg kommer gjestehus med eget bad, brygge, båthus med kjøkken samt to garasjer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.