Allerede før visning begynte telefonene å gløde hos eiendomsmegler Sisilie Berg i Privatmegleren.

– Det var noen som la inn bud på 7,5 millioner kroner, usett. De var redd andre skulle forsøke å kuppe huset før visning, sier Berg

Hun har fortsatt ikke kommet helt over opplevelsen. Et 20-tall interessenter troppet opp på forhåndsvisning av frykt for å gå glipp av budrunden.

– Jeg har hatt mange gode salg i det siste, men dette tok kaka, sier Berg om oppussingsobjektet hun solgte på Vinderen i Oslo denne uken.

«Måtte få hjelp»

Boligen gikk for 11 millioner kroner, tre millioner over prisantydning på 7,9 millioner kroner.

– Vi hadde to takster på huset, den ene på 7,9 millioner kroner og den andre på 8,2 millioner kroner, så det var ingen lokkepris, men det var såpass mange som ville ha det, sier megleren.

60 personer var på visning, og megleren måtte ha hjelp fra kollegene til å håndtere budrunden der ti budgivere kjempet om å sikre seg halvparten av den gule tomannsboligen som ble bygget i 1929.

Det siste som ble gjort med boligen, er oppussing av kjøkkenet i 2011.
Det siste som ble gjort med boligen, er oppussing av kjøkkenet i 2011.
Huset ble pusset opp på tidlig 60-tall da selger overtok det, og det ble skiftet vinduer og etterisolert på 70-tallet. Foruten oppgradering av taket tidlig på 90-tallet og nytt kjøkken i moderat utførelse fra 2011, er det lite som er gjort med boligen siden mellomkrigstiden.

– Det er en god del som må gjøres, sier Berg.

Det er arvingene etter forrige eier som nå selger barndomshjemmet, og ifølge Berg er det første gang det blir solgt i det åpne markedet siden det ble bygget.

– Da vet man ikke riktig hva markedet er villig til å gi for boligen, sier hun.

Hun tror nærhet til skole, barnehage og t-bane, i tillegg til god planløsning og et populært område, bidro til den gode prisen. Ifølge megleren var interessentene i første rekke barnefamilier. Selgerne var mer enn fornøyde med prisen.

– De var helt sjokkert, men det var jeg også, sier hun og forsikrer at også kjøper er fornøyd.

Selges over takst

DN.no omtalte i forrige uke en enebolig på Jar som ifølge megler «var så slitt at den må tas fra A til Å». Den ble solgt 20 prosent over prisantydning på 7,5 millioner kroner. Salgssum endte på 8,8 millioner kroner.

Lite er gjort med boligen siden mellomkristiden, men forrige eier pusset opp deler av det på tidlig 60-tall.
Lite er gjort med boligen siden mellomkristiden, men forrige eier pusset opp deler av det på tidlig 60-tall.
– Vi hadde ingen forventninger til at det skulle gå så høyt over takst, virkelig ingen, sa eiendomsmegler Beate Ellingsen i Privatmegleren om det 149 kvadratmeter store huset.

Flere meglere melder om et svært godt boligmarked om dagen. Dagens Næringsliv skrev igår at fire av fem boliger i Oslo og Bergen ble solgt over takst i januar. 106 av 108 boliger som DNB la ut i januar, ble solgt etter første visning.

– Tilbakemeldingene er at det først og fremst er Oslo og Bergen som melder om et veldig hektisk marked. I begge områdene ser vi at tilbudssiden er lavere enn normalt, sier administrerende direktør Christian V. Dreyer i bransjeforeningen Eiendom Norge.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.