– Nå er jeg ute på vannscooteren så det er litt vanskelig å prate nå, svarer Trond Sundal på telefon når DN ringer fredag formiddag. Litt senere ringer han opp igjen med ektefellen på høyttaler: Båtimportør Christin Svartskuren Sundal og eier av luksuseiendommen på 3195 kvadratmeter med 70 meter lang privat strandlinje utenfor Tønsberg.

I 2007 betalte Christin Svartskuren Sundal totalt 48 millioner kroner for eiendommen.

Da det ble kjent at eiendommen skulle selges i februar ville ikke paret si hvor mye den skulle selges for. Nå røper de til DN at de vil selge den for 75 millioner kroner. Det gjør eiendommen til en av Norges dyreste utenfor Oslo.

– Salget kan skje om ett til ett og et halvt år – eller i morgen.

– Hvis vi ikke får den summen vi ønsker, så selger vi ikke, svarer ekteparet om hverandre.

I løpet av de siste månedene har de sagt nei til bud fordi de synes det har vært for langt under takst.

– Det er en veldig høy prisklasse for å si det sånn, sier Christin Svartskuren Sundal som ikke ønsker å kommentere budene.

Eierne har gjort en rekke utbedringer de siste årene.
Eierne har gjort en rekke utbedringer de siste årene. (Foto: Breakfast)

Vil ikke sette ned prisen

Prisen på 75 millioner kroner har paret «overhodet ikke» vurdert å sette ned.

– Det er en helt unik eiendom. Der har vi både et landsted og huset vårt i ett, med 70 meter strandlinje og bryggeanlegg og plass til mange båter. Men vi må ikke selge nå, så hvis vi ikke får det vi ønsker så selger vi ikke. Det er derfor det har tatt litt tid, noe vi har vært forberedt på, svarer ekteparet som har valgt å ikke knytte seg til én megler.

Ifølge en annonse i DN i vinter og på en egen nettside dedikert til boligsalget, lifebythesea.no, er det heller ikke hvem som helst som får komme på visning: Kun seriøse henvendelser vil bli besvart, og det åpnes kun for private visninger.

«Luxurious living. Seaside front view», heter det på nettsiden.

Paret sier de har hatt flere private visninger, og legger til at den største interessen den siste tiden har kommet fra utlandet.

Norge er litt i feriemodus, men vi har ingen tidsramme, så det er ikke noe stress. Vi har bare loddet stemningen, understreker paret og legger til at de kommer til å intensivere utover høsten.

– Det er fint for folk å se huset før det blir vinter, sier Trond Sundal.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.