I fjor vår la eiendomsforvalter Trygve Bjerke (63) giganteiendommen Østre Holmen gård, som ligger mellom Vinderen og Holmendammen, i Oslo ut for salg med en pris på svimlende 175 millioner kroner.

Interessen uteble, og eiendomsmegler og advokat Tom E. Johnsen i Sem og Johnsen eiendomsmegling lyktes ikke å skaffe en kjøper til den prisen.

Nå har Fredrik Dyve og Jon Kvisgaard i Privatmegleren Dyve og partnere overtatt salgsoppdraget på den 11 mål store utsiktseiendommen i Holmenkollveien. Og kuttet prisen med hele 25 millioner kroner.

Eiendommen, som ligger mellom Vinderen og Holmendammen i Oslo, har panoramautsikt over Oslofjorden.
Eiendommen, som ligger mellom Vinderen og Holmendammen i Oslo, har panoramautsikt over Oslofjorden. (Foto: Arne Schram / Inviso)

– Dette er kanskje en av de fineste sentrumsnære villaeiendommene i Oslo vest, men vi mener forrige megler priset eiendommen altfor høyt, og har satt prisantydningen til 150 millioner kroner, sier Dyve til Dagens Næringsliv.

Oppgradert for store summer

Trygve Bjerke er tredje generasjon i Bjerke Eiendom, som eier rundt 400 leiligheter, garasjeplasser og næringslokaler i Oslo. I tillegg eier selskapet åtte sentrale bygårder i København.

Bjerkes formue blir i siste utgave av Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste anslått til 1,6 milliarder kroner.

Bjerke betalte Erik Tønseth 60 millioner kroner for den 11 mål store eiendommen i 2007, og har siden lagt ned store summer i oppgraderinger.

– Jeg vet at det er lagt ned betydelige beløp her. Det er en praktfull og gjennomført eiendom med høy kvalitet, sier Dyve.

Eiendommen består av et stort hovedhus, drengestue, nyoppført låve mot vest, garasjebygg i forlengelse av låven, låve mot øst, stabbur og nyere garasjebygg mot vest.

Det rundt 700 kvadratmeter store hovedhuset fra 1786 gjennomgikk en omfattende rehabilitering i 2008.

I fjor høst ble det klart at Bjerke ga 62 millioner kroner for en 245 kvadratmeter stor penthouseleilighet i Grimelundsveien på Oslo vest, som er blitt et av Norges desidert mest eksklusive nabolag.

Tredje dyrest

Om noen betaler Bjerke 150 millioner kroner for Østre Holmen gård, blir dette den tredje dyreste boligeiendommen som er omsatt her til lands. På en soleklar pristopp ligger fortsatt den 1100 kvadratmeter store leiligheten på Tjuvholmen i Oslo, som Color Line-eier Olav Nils Sunde ga 236,5 millioner kroner for i 2013. Deretter følger investor Arne Fredlys Lysaker-eiendom Munkebakken.

Fredly kjøpte opprinnelig Munkebakken i Bærum for 90 millioner kroner i 2003 av Schibsted-arving Einar Chr. Nagell-Erichsen. Han solgte senere til Kjell Inge Røkke for 175 millioner kroner, men angret seg og kjøpte eiendommen tilbake for 200 millioner kroner. Eiendommen har 500 meter strandlinje og 3000 kvadratmeter bygningsmasse.

Dyve oppgir at han allerede har vært i kontakt med et par «interessante kandidater» i forbindelse med salget av Bjerkes eiendom.

– Vi ser også på et par andre kandidater som vi ikke har kontaktet ennå, men som vi mener kan være en fin match for denne eiendommen, sier Dyve.

Tre kjøpergrupper

Dyve ser for seg tre mulige kjøpergrupper:

Formuende som allerede er etablert i det norske boligmarkedet og som ser den historiske verdien av eiendommen og bygningsmassen, utlendinger som vil handle norsk eiendom nå som kronen er svak, og nordmenn bosatt i utlandet.

– Det er ingen tvil om at dette er en veldig høy prisklasse. Men det er heller ingen tvil om at det er mange med mye midler som har et ønske om å investere i dyr eiendom. Så fort det er en eiendom som er kostbar og som ligger i det helt øverste prissjiktet, ser vi at flere er villige til å betale premium for det. Det er knapphet på slike eiendommer, sier Dyve.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.