– Dette var faktisk min første eiendomsinvestering. Landslaget trente mye i området, og en lokal eiendomsaktør foreslo at jeg kunne bygge en utleiehytte. Det slo jeg til på, sier Bjørn Dæhlie til DN.

Siden tidenes tredje mestvinnende vinterolympier la skiene på hyllen har han gjort det godt utenfor skisporet, blant annet gjennom mange investeringer i eiendom. Hytta i Trysil er én av dem, og nå skal den selges.

Bjørn Dæhlie har gjort det godt innen eiendom etter at han la opp som langrennsløper.
Bjørn Dæhlie har gjort det godt innen eiendom etter at han la opp som langrennsløper. (Foto: Gorm K. Gaare)

God plass

Hytta har et bruksareal på 281 kvadratmeter, seks bad og ti soverom. Det er heller ingen tvil om hvem som selger: På veggene henger det gamle ski, og bilder fra Dæhlies skikarriere. Langrennslegenden forteller at han har et nært forhold til sin første investering.

– I starten fikk de som leide hytta boken min, og jeg hadde premier liggende på hytta, sier Dæhlie.

Langs hytteveggen står det et boblebad med utsikt over Trysil. Prisantydning er på 12,9 millioner kroner.

– Hvorfor selger du hytta?

– Det er ikke noen annen grunn enn at alt har sin tid. Jeg drev mer med hytteeiendom før og nå var det på tide å selge denne eiendommen, sier Dæhlie.

Over sengen henger det gamle ski, et portrett av Dæhlie selv og bilder fra gamle triumfer.
Over sengen henger det gamle ski, et portrett av Dæhlie selv og bilder fra gamle triumfer. (Foto: Privatmegleren)

«Spesiell hytte»

Allerede før hytta ble lagt ut for salg har det vært noen interesserte, forteller eiendomsmegler Petter Birkrem i Privatmegleren. Han tror ikke den blir vanskelig å selge.

– Det kommer til å være stor interesse for Dæhlie-hytta. Mange vet om denne hytta. Det er en håndfull spesielle hytter i Trysil, og dette er en av dem, sier eiendomsmegleren.

Formue i vekst

Bjørn Dæhlie har de siste årene gjort det stort som forretningsmann, og formuen har vokst år etter år. I 2013 var den gamle skikongen god for 255 millioner kroner. Fire år senere hadde Dæhli en formue på over en halv milliard kroner. Pengene kommer i hovedsak fra eiendom.

– Jeg investerer i eiendommer for boligutvikling og næring. Det skal bli spennende å se hva et stigende rentemarked gjør med prising av næringseiendom og bolig fremover. Jeg tror på en høy aktivitet i eiendomsmarkedet i Norge til tross for en gradvis økning av rentene, sa Dæhlie til DN tidligere i sommer.

For tiden tar han imidlertid fri fra investeringene.

– Akkurat nå er det jakttid så nå tar jeg en liten pause, sier han.

– Kan man forvente et nytt rekordår når den neste ligningen kommer om et år?

– Det vet jeg ikke, men det er høy aktivitet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her laget tre menn en allianse høsten 2008
Bli med på historisk sightseeing på Wall Street
01:54
Publisert: