Investor Jens Ulltveit-Moe (77) og eiendomsutvikler Terje Tinholt (50) møttes fredag på ærverdige Fornebu hovedgård i Bærum, der Umoe-gruppen har sitt hovedkontor for å drøfte om eiendommen er solgt eller ikke.
Tinholt mener han har kjøpt eiendommen, men Ulltveit-Moe avviser at han har solgt den.
Men oppryddingsmøtet førte ikke til enighet.
– Partene har i dag avholdt møte, uten at enighet ble oppnådd. Nytt møte vil finne sted i uke 9. Utover det har vi ingen kommentar i sakens anledning på det nåværende tidspunkt, sier Tinholt, som oppgir at han uttaler seg på vegne av begge parter.
DN fikk ikke kontakt med Ulltveit-Moe fredag ettermiddag.
Tinholt har tidligere uttalt til DN at han har mottatt en uforbeholden aksept og bindende avtale på sum og overtagelsestidspunkt skriftlig fra Ulltveit-Moe. Mens Ulltveit-Mo avviser at han har underskrevet en kontrakt.
Tirsdag denne uken fikk Dagens Næringsliv først bekreftet at Ulltveit-Moe vurderte å selge prakteiendommen som huser Umoes ledelse.
Eiendommen har vært i hans eie i nærmere 16 år.
– Vi vurderer å selge eiendommen. Vi har altfor god plass og ser på om det er hensiktsmessig å selge det, uttalte konsernsjef Jarle Roth i Umoe-gruppen.
En kort stund etter at denne nyheten var publisert kom en forbløffet partner Terje Tinholt i Tinholt Eiendom på banen og sa at han allerede hadde kjøpt prakteiendommen:
– Vi har kjøpt eiendommen, og har mange spennende planer for den. Jeg tok kontakt med Jens etter at jeg så han solgte Rec-aksjene, og begynte samtaler før jul. Vi kom til enighet for 10–14 dager siden, sa partner Terje Tinholt til Dagens Næringsliv.
Tinholt oppga at aksepten for salget var gitt fra Ulltveit-Moe og styret.
Onsdag avviste Jens Ulltveit-Moe først overfor Aftenposten at eiendommen var solgt. I samme sak betegnet han Tinholt som «overivrig», og sa han fortsatt var åpen for bud.
Dette gjentok han overfor DN:
– Vi har samtalt om det, men ikke kommet til en endelig avtale, sa Ulltveit-Moe.
Tinholt og Ulltveit-Moe er naboer i Dicks vei, like i nærheten av eiendommen Fornebu Hovedgård.
De siste årene har imperiet og milliardformuen til Ulltveit-Moe krympet i takt med den økonomiske krisen han befinner seg i. Før jul måtte Ulltveit-Moe selge seg ut av solenergiselskapet Rec Silicon med mange hundre millioner kroner i tap.
Salget skjedde til bunnkurs og førte til kraftige spekulasjoner om at investoren var ille ute.
Fra praktbygget ved Lysakerfjorden har Ulltveit-Moe styrt sine virksomheter i flere deler av verden i en årrekke. Bygget ble kjøpt av staten for 20 millioner kroner i 2004. Så ble det pusset kraftig opp før Ulltveit-Moes stab på rundt 20 personer flyttet inn i 2006. På den tiden var Ulltveit-Moe blant Norges rikeste med en formue i mangemilliardersklassen, flere tusen ansatte og eierinteresser på en rekke områder.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.