– Resultatet er preget av en tøffere markedssituasjon og ferdiggraden var høyere enn salgsgraden, forteller Andreas Christoffer Pay (35).

Han er daglig leder i Urbanium Gruppen, eiendomsutviklingsselskapet som er grunnlagt og kontrollert av Pay-familien.

Selskapet økte netto sin egeneide eiendomsportefølje med 273,9 millioner kroner gjennom fjoråret.

Boligsalget doblet seg til nær 250 millioner kroner, men resultatene hang etter. Hovedsakelig slet selskapet med å selge leiligheter i sitt prosjekt på Ullernåsen på Oslos vestkant, kalt Ullern Hage. Bare litt under halvparten av leilighetene i prosjektet er foreløpig solgt.

– Fra april merket vi betydelig lavere pågang i Ullern-prosjektet, i tråd med markedsutviklingen. Vi valgte å trekke leilighetene fra salg og gjøre oppgraderinger. Leilighetene ble lagt ut for salg igjen i mai og vi opplever nå god interesse, sier Pay.

De kjøper og bygger eiendomsprosjekter i Oslo og Akershus. I tillegg til hovedvirksomheten leier de ut næringseiendommer til en inntekt på mellom 30 og 60 millioner kroner.

– Vi har som målsetning å selge omkring 150 til 200 leiligheter hvert år, forteller Pay.

I tillegg til Ullern-prosjektet holder selskapet på å bygge et kultursenter i Oslo og har to andre leilighetsprosjekter som de bygger ut, et på Carl Berner på Oslos østkant, og et i Ås kommune, sør for hovedstaden.

Selskapet har også tre leilighetsprosjekter under prosjektering, et i Gjerdrum kommune nær Gardermoen-flyplassen, et på Helsfyr i Oslo og 500 leiligheter på Ås. (Vilkår)

Gråbeins Gadget Guide – Stor tv
Gråbein finner en stor tv, til en rimelig penge.
02:34
Publisert: