I nesten 200 amerikanske byer er nå gjennomsnittsverdien på boligene én million dollar, skiver Marketwatch. Summen tilsvarer over åtte millioner norske kroner med dagens kurs.

Ifølge en prognose fra boligmarkedsnettstedet Zillow, vil 23 nye byer føye seg inn i rekken i løpet av det neste året.

I juni hadde boligprisene i USA økt med 6,8 prosent sammenlignet med forrige junimåned, mot ekspertenes spådommer. Det er den raskeste veksten siden 2014.

Nærme finanssentrum

Av de 197 «millionbyene» som står på dagens liste, har 33 av dem havnet der i løpet av året som er gått. Antall slike byer har doblet seg over en femårsperiode, ifølge Zillow-rådgiver Aaron Terrazas. Aldri før har antallet vokst så fort.

Flere av byene ligger i nærheten av teknologi- eller finanssentrum, opplyser byrået. Syv av områdene som er ventet å krysse milliongrensen neste år er ved San Francisco, mens ytterligere fem ligger ved Los Angeles.

Sterk økonomi

Amerikansk økonomi er for øvrig inne i den raskeste veksten på fire år. I slutten av juli viste tall fra det amerikanske handelsdepartementet at den økonomiske veksten målt ved brutto nasjonalprodukt var på 4,1 prosent i andre kvartal.

Analytikerne venter at den økonomiske veksten for 2018 vil ende på rundt tre prosent, før den faller til 1,8 prosent i 2020.

– Mens vi forventer at økonomien vil holde seg sterk på kort sikt, så tror vi på en oppbremsing til neste år ettersom stimulien fra skattekuttene dabber av og høyere renter begynner å bite, sa Bricklin Dwyer, seniorøkonom for USA i BNP Paribas, til Financial Times nylig.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sondre Nordstad Moen er Europas raskeste maratonløper.
Fart, smerte og vilje – slik kommer han seg gjennom løpets 42.195 meter.
01:37 Min
Publisert: