– Det er ikke akkurat mindre hektisk enn det pleier å være i sommersesongen. I tillegg til at det er høysesong i leiemarkedet, er det også tildelt ytterligere studieplasser i år, sier kommunikasjonsansvarlig i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.

Utleiemegleren forvalter og leier ut boliger på vegne av boligeiere. I dag har selskapet over ti meglerkontorer i Oslo og på Østlandet, Stavanger, Bergen og Trondheim. I juni åpnet de to nye kontorer i henholdsvis Sandefjord og Jessheim.

– Vi merket rushet allerede for flere måneder siden da studenter måtte reise hjem fra utenlandsstudier, sier Augdal.

I år har et rekordhøyt antall studenter fått studieplass, noe Augdal mener påvirker etterspørselen på utleieboliger og dermed prisutviklingen.

– Det er høyt trykk i leiemarkedet nå, spesielt med tanke på den store studentgruppen. Særlig i byene hvor vi har mest studenter. Trykket er høyere enn samme sesong i fjor, sier Augdal.

Forventer prisutvikling

I juni så man en økning i utleieprisene for de minste leilighetene i Oslo, men en oppgang på 7,8 prosent på ettromsleiligheter fra mai. På mandag legger Utleiemegleren frem tall for juli, og Augdal forventer videre økte leiepriser.

– Jeg forventer at vi kommer til å se en sterkere prisutvikling. På denne tiden av året går prisene opp, og i kombinasjon med en større studentmasse vil etterspørselen øke. Vi leier ut alle segmenter, men for typiske studieleiligheter så er det dyrere nå. Det er prisdrivende at det er jag etter visse type leiligheter på sommeren, sier Augdal.

Vibecke Lyse Augdal i Utleiemegleren
Vibecke Lyse Augdal i Utleiemegleren

DN skrev tidligere denne uken om utviklingen i utleieprisene i de største studentbyene, hvor spesielt Oslo har merket en markant prisøkning. For en leilighet med tre soverom har leieprisene i Stor-Oslo økt med 34 prosent i gjennomsnitt siden 2012. I Bergen og Trondheim har leieprisene for samme type leilighet økt med rundt 25 prosent siden 2012.

Lønnsom boligforvalter

Utleiemegleren leverte gode tall fra 2019, med en omsetning på i overkant av 206 millioner kroner. Driftsresultatet endte på 38 millioner kroner som utgjør en vekst på 13,6 prosent fra 2018.

– Det er ulike drivere bak omsetningsveksten. Vi satser og har ansatt flere meglere ved mange av våre filialer og startet også opp kontor i Moss i fjor for bedre å betjene markedet i Østfold, sier Augdal.

Det var gründerne Geir Christian Nielsen og Rune Kristiansen som startet Utleiemegleren i 1995, etter å ha drevet et renseri og rengjøringsbyrå. I løpet av de siste ti årene har Nielsen, Kristiansen og de andre eierne delt et utbytte på mer enn 180 millioner kroner fra utleieselskapet. I 2019 kom Fredensborg inn på eiersiden og eier nå 50 prosent av selskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.