– Det har foreløpig ikke kommet noen bud, sier eiendomsmegler Marit Wangensten i Privatmegleren om den 322 kvadratmeter store hytta som har ligget ute til salgs i under en uke.

For 34 millioner kroner kan den potensielle kjøperen av hytta i Røyskattvegen 9 i Beitostølen få både jacuzzi og spa med på kjøpet.

På andre plass på listen over de dyreste fritidsboligene på Finn.no finner man den 386 kvadratmeter store luksushytta i Beitostølen.

Aldri før har en så dyr hytte blitt forsøkt solgt i Valdres. Den forrige prisrekorden i Valdres ble satt i fjor. Da ble den en hytte solgt for 12,1 millioner kroner.

– Det finnes flere dyre hytter i området, men de går i arv og selges sjelden, sier Wangensten.

– Spesiell del av hyttemarkedet

Selger Harald Grimsrud forteller at hytta ble ferdigbygget i 2009, etter tomtekjøp i 2001.

Tomten er på 2,3 mål og hytta har blant annet syv soverom, anneks og fire bad.

– Det er blitt brukt mye tid på å bygge hytta og den er bygget sånn at den mer eller mindre er vedlikeholdsfri, sier han.

– Hvor mye har du brukt på å bygge hytta?

– Det har jeg ikke tenkt til å si, men det er mye, svarer Grimsrud.

Grimsrud beskriver tomten som magisk, og erkjenner at han selger en dyr hytte. Han mener likevel ikke at det er den dyreste hytta i Beitostølen, da mange av de aller mest luksuriøse hyttene ikke blir lagt ut på markedet.

– Dette er en litt spesiell del av hyttemarkedet, og jeg er veldig innstilt på at det kan ta tid å få solgt, sier Grimsrud, som bekrefter at han har fått noen telefoner angående hyttesalget.

Megler Marit Wangensten forteller at hun har holdt visninger, men vil ikke fortelle hvor mange interessenter som har møtt opp.

– Det er god respons på hytter i fjellheimen om dagen, sier hun.

I fjor satte eiendomsmilliardær Aage Thoresen prisrekord i Valdres da han solgte Beitostølen-hytta for 12,1 millioner kroner.

11 år etter at hytta sto ferdig er den nå ute til salgs. Selger forteller at hytta er blitt brukt av hele familien.
11 år etter at hytta sto ferdig er den nå ute til salgs. Selger forteller at hytta er blitt brukt av hele familien. (Foto: Fredrik H Breien)

På topp tre

På Finn.no ligger det for tiden tre hytter til salgs for over 30 millioner. Helt på toppen troner gjengangeren Budalsvegen 183 på Geilo til 39 millioner kroner som er forsøkt solgt flere ganger de siste årene.

DN har tidligere skrevet at da hytta sto ferdigbygd i 2005 hadde investor Steinar Mikkelsen brukt over 40 millioner kroner på det 700 kvadratmeter store bygget som har både motstrømsbasseng og vinkjeller.

Den storslåtte hytta med tilnavnet Skarvegløtt lå i 2008 ute for 60 millioner kroner. I 2013 ble den på ny lagt ut til salgs for 45 millioner før den i 2018 ble satt ned til 39 millioner kroner.

Rekordomsetning på fjellet

Lav rente og reiserestriksjoner har ført til rekordinteresse for hytter, både i fjellet og ved sjøen viste en fersk rapport fra Eiendom Norge.

Ifølge rapporten er det omsatt 3034 hytter på fjellet så langt i år. Det er en økning på nær 40 prosent fra samme periode i fjor, mens det ble solgt 34 prosent flere sjøhytter.

Prisøkningen på fjellhytter var på en prosent.

– Sjøhytter er i større grad et knapphetsgode på grunn av begrensede muligheter til å bygge mer i strandsonen. Fjellhyttemarkedet er derfor tilgjengelig for enda flere lommebøker enn sjøhyttemarkedet, sa administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.