– Interessen for fritidseiendommer er veldig stor. Det er ikke uvanlig at vi har oppimot hundre interessenter på et objekt, sier eiendomsmegler Lars-Ketil Liane i Privatmegleren Sandefjord. 

Han selger hytter hovedsaklig på Hvaler og Onsøy, og mener det er tydelig at flere ønsker å feriere og få seg et sted i Norge. 

– Det er mer enn vi har hatt de senere årene, understreker Liane. 

DN registrert at det har blitt solgt 50 fritidsboliger ved sjøen som har klokket inn på mer enn fem millioner kroner siden april.

12 av de 50 er blitt solgt for mer enn ti millioner kroner, ifølge en oversikt Dagens Næringsliv har utarbeidet.

32 av 50 til eller over prisantydning 

32 av de 50 eiendommene DN har registret solgt den siste måneden, har gått til eller over prisantydning. Noen av hyttene går betydelig over prisantydning, samtidig som noen også går betydelig under. (Se oversikt over alle hyttene nederst i artikkelen) 

Denne hytten på drøyt 100 kvadratmeter utenfor Sandefjord ble i mai solgt for 15,8 millioner kroner. Prisantydningen var 15,6 millioner kroner. 
Denne hytten på drøyt 100 kvadratmeter utenfor Sandefjord ble i mai solgt for 15,8 millioner kroner. Prisantydningen var 15,6 millioner kroner.  (Foto: Eiendomsmegler 1)

Hyttene ligger i forskjellige områder, men Kragerø-området, Tjøme-området og Skjærhalden er steder der det er omsatt flere hytter over fem millioner kroner den siste måneden. 

25 navn på liste før visning 

– Markedet for hytter er meget godt om dagen. Det er mange som vil investere i eiendom og sikre seg et ferieparadis langs sjøen, sier eiendomsmegler Trond Are Busk i Privatmegleren Kvelland og Partnere.

Han solgte nylig en hytte på Kjønnøya i Telemark til 10,15 millioner kroner. Dette var 250.000 kroner over prisantydningen på 9,9 millioner kroner. 

Hytten eiendomsmegler Trond Are Busk solgte på Kjønnøya, med badebasseng, ble solgt to dager etter visning. Ifølge Busk var det stor interesse for eiendommen. 
Hytten eiendomsmegler Trond Are Busk solgte på Kjønnøya, med badebasseng, ble solgt to dager etter visning. Ifølge Busk var det stor interesse for eiendommen.  (Foto: 360 Panorama)

Interessen var stor for denne hytten, ifølge Busk. Det ble holdt flere private visninger, og eiendommen ble solgt to dager etter fellesvisning. Megleren hadde 25 navn på liste før visningen fant sted.

– Jeg hadde meget god respons på denne, understreker Busk.

– Har man ikke råd til utsikt, lar man kanskje være 

Eiendomsmegler Ine Marie Eriksen i Krogsveen Fredrikstad viser til at det er stor interesse for hytter som har grei adkomst, strandlinje, sol og utsikt. 

Hun har også hytter til salgs i en lavere prisklasse, som ligger i fine områder og har god standard. Disse hyttene mangler imidlertid utsikt, og man må kanskje gå et lite stykke fra hytten til både parkering og strand. 

– Disse hyttene er det langt mindre interesse for, og har man ikke råd til å kjøpe med sjøutsikt lar man kanskje heller være, sier Eriksen, som har inntrykk av at folk flest er kresne. 

Denne eiendommen på Bærø i Kragerl ble i mai solgt for 12 millioner kroner. Det var 5,5 millioner kroner under prisantydning. 
Denne eiendommen på Bærø i Kragerl ble i mai solgt for 12 millioner kroner. Det var 5,5 millioner kroner under prisantydning.  (Foto: Krogsveen/Frogner Foto)

Liane i Privatmegleren Fredrikstad er helt klar på hva som gjør en hytte til et attraktivt objekt.

– BBB. Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet. Så er det jo også å kunne kjøre frem til hytten, sier han. 

Tror ikke på kraftig prisvekst 

Partner Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret venter høy omsetning langs sjøen denne sommeren. 

– Men jeg tror ikke det blir kraftig prisvekst. De gode objektene er allerede veldig dyre, sa Øye til DN i mai.

Ifølge Øye er markedet svært brutalt, og beliggenhet er det aller viktigste. 

– Ligger den feil, hjelper det ikke om det er mahognibrygge og badekar av gull. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Suzuki Swift i kollisjonstest.
Suzuki Swift fikk trestjerners rating i Euro NCAP's kollisjonstest for 2017.
02:30
Publisert:
Hardkjør mot kongelig regatta
Christiania Roklub skal kjempe om gull i verdens mest tradisjonsrike rokonkurranse.
01:41
Publisert: