I fjor sommer gikk det heftig for seg i hyttemarkedet i indre Oslofjord, med flere prisrekorder.

Eiendomsmegler Marius Berger i Eie Eiendomsmegling tror ikke det blir annerledes i år.

– Jeg tror ganske bestemt at det ryker prisrekorder på øyene i sommer, sier Berger, som i en årrekke har solgt hytter på øyene et par steinkast fra Oslo sentrum.

På de sentrumsnære øyene Nakkholmen, Lindøya og Bleikøya ligger det rundt 550 småhytter. Turen ut tar kun et drøyt kvarter med ferge fra Oslo sentrum. Hyttene er kjent for sin svært enkle standard – gjerne kun med fellestoaletter og dusj sentralt på øyene. Men de siste årene er markedet for småhyttene blitt stadig hetere, med køer langs hytteveggene og forsøk på kupping fra interesserte kjøpere.

– Interessen var høy i fjor sommer. Og henvendelser jeg har fått igjennom vinteren sier meg at betalingsviljen fortsatt er ganske høy blant folk som vil sikre seg en hytte på øyene, sier Berger.

– Da vil prisene stige

Sjeføkonom Nejra Macic i Prognosesenteret tror heller ikke taket er nådd.

– Man kan ikke bygge mer på disse øyene, så tilbudssiden er gitt. Samtidig stiger etterspørselen. Da vil prisene stige, og hyttene som er bygget ut vil få høyere og høyere verdi, sier Macic.

Hun peker også på at det blir stadig mer populært med kortreiste ferier som årsak til høye priser på øyene i Oslofjorden.

– Man skal bruke mindre tid på å komme seg til hytta, både av hensyn til at CO2-utslipp og at tid blir mer og mer verdifullt for oss, sier Macic.

I fjor steg prisene på fritidsboliger ved sjøen med 2,5 prosent, ifølge Eiendom Norges statistikker.

Stående rekord som prisantydning

Den høyeste oppnådde prisen for en småhytte på Lindøya er en 49 kvadratmeter stor hytte som ble solgt for 4,66 millioner kroner i fjor.

Nakkholmen 146.
Nakkholmen 146. (Foto: Per Ståle Bugjerde)
33 kvadratmeter stor hytte på Lindøya i første rekke mot sjøen, noen få meter fra strandkanten. Prisantydning 4,5 millioner kroner.
33 kvadratmeter stor hytte på Lindøya i første rekke mot sjøen, noen få meter fra strandkanten. Prisantydning 4,5 millioner kroner. (Foto: Per Ståle Bugjerde)
Denne 45 kvadratmeter store hytta på Lindøya har fått en prisantydning 4,8 mill.
Denne 45 kvadratmeter store hytta på Lindøya har fått en prisantydning 4,8 mill. (Foto: Per Ståle Bugjerde)

Nå selger Berger en småhytte på Lindøya med en prisantydning på 4,8 millioner kroner. Eiendommen ligger usjenert til, i den ytre delen av skogen på øya som er naturvernområde.

Om ikke lenge tror Berger at Nakkholmen-rekorden på 4,9 millioner kroner fra 2017 kan utfordres. For snart legger han ut for salg en 35 kvadratmeter stor hytte i første linje 20 meter fra vannkanten, som har fått en prisantydning på 4,9 millioner kroner.

– Det er knapt mulig å få det bedre enn dette. Hytta har god standard og har panoramautsikt i retning Lindøya og Bunnefjorden, ifølge Berger.

Snart legges det også ut for salg en 33 kvadratmeter stor hytte på Lindøya, som også ifølge Berger har optimal beliggenhet i første linje mot vannkanten.

Denne hytta har enkel standard. Derfor er prisantydningen satt til «bare» 4,5 millioner kroner.

Utover sommeren venter han også å kunne legge ut for salg noen rimeligere hytter på øyene i prisklassen 3,5 til 4 millioner kroner.

– En større kjøpergruppe

I tillegg til småhyttene på Lindøya, Nakkholmen og Bleikøya – som maksimalt kan være 40 kvadratmeter store – finnes det på øyene i indre Oslofjord noen større private hytteeiendommer.

Også i dette segmentet ble det satt rekord i fjor da en 129 kvadratmeter stor hytte i vannkanten på Lindøya ble solgt for 17 millioner kroner, tre millioner over prisantydning.

Prisene på øyene tok for alvor av da fergeholdeplassen for noen år siden ble flyttet fra Vippetangen til den mer sentralt beliggende og mer attraktive Rådhuskaia i nærheten av Aker Brygge.

Det er vedtatt at hytteeierne i 2021 skal kunne innløse festetomtene. Det vil si at det blir mulig å pantsette eiendommene, noe som ikke er mulig i dag.

– Hva det vil si for prisene er vanskelig å si. Men muligheten for belåning vil i hvert fall ikke svekke dette markedet fordi det vil da bli en større kjøpergruppe, sier Berger.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.