På Tjuvholmen utenfor Aker Brygge ligger luksusleilighetene relativt tett. Mest attraktive er leilighetene i fremste linje ut mot havet. I disse dager kommer en leilighet på 305 kvadratmeter for salg. Leiligheten ligger i åttende etasje på Dyne Brygge.

Eier er Roar Sandnes, styreleder i Akershus Eiendom, og hans kone Jorunn Fiveland. Bakgrunnen for salget er at ekteparet for en måneds tid siden kjøpte en leilighet på Frogner.

– Det er ikke noe galt med Tjuvholmen, men vi hadde ikke tenkt til å bli båret ut herfra, sier Sandnes til DN.

Det er Jan Fredrik Bonde i Sem&Johnsen som har fått i oppdrag å megle leiligheten. Han mener det er to ord som betegner leiligheten: topp og front.

– Dette er tilnærmet på toppen. Det er fritt utsyn over fjorden, og er som en strandeiendom. Her har man alle fasiliteter, skryter megleren.

Da leiligheten ble tinglyst på Sandnes i 2015, var kjøpesummen 40 millioner kroner.

– Det er brukt en del penger på oppgradering og følger med tre parkeringsplasser. Det er superfin beliggenhet. Stille, rolig og solrikt, sier Bonde.

Ingen fellesvisninger

Han har i første omgang valgt å gå ut med en litt begrenset annonsering. Så langt har han avholdt to private visninger.

– Interessentene er der. Men det som er symptomatisk når man selger denne typen bolig, er at det skal stemme med tid og behov. De fleste som skal ha denne typen, må ingenting. Men er det en innertier, så er dette en super leilighet for den rette kjøperen. Det kan også være et investeringsobjekt, fremhever megleren.

Leiligheten er utstyrt med fire soverom, fire bad og et separat gjestetoalett.

– Den har alle fasiliteter. Opprinnelig var det to seksjoner som ble slått sammen til én.

DN har tidligere skrevet om nordmenn i utlendighet som har sikret seg leiligheter på Tjuvholmen som ferieboliger.

Bonde er ikke fremmed for at det kan skje igjen.

– Man vet aldri når muligheten dukker opp igjen. Det blir litt som å ha en strandeiendom på Bygdøy.

Bonde mener prisen på 50 millioner kroner er det man må regne med å betale for en slik leilighet.

Leiligheten ligger ytterst på Tjuvholmen og har to balkonger.
Leiligheten ligger ytterst på Tjuvholmen og har to balkonger. (Foto: Eiendomsfoto as ved Stener Widnes)

«Ikke dyrt»

– Egentlig er det litt konservativt. Det er mye penger, men det er ikke dyrt.

Megleren forventer at forespørslene om privat visning vil strømme inn.

– Jeg kjører kun på det.

Nylig meglet Bonde salget av et hus som endte på 60 millioner kroner.

– Det brukte jeg én uke på. Men hadde du spurt meg på forhånd, hadde jeg anslått én til seks måneder. Huset ble ikke lagt ut i det åpne markedet.

For leiligheten på Tjuvholmen har Bonde valgt en litt annen tilnærming. For ikke lenge siden hadde han en annen leilighet i samme prisklasse på Tjuvholmen for salg.

– Da fikk jeg 70 henvendelser. Av de 70 var det veldig mange jeg ikke visste om eller ikke visste at var i markedet, sier Bonde, som har valgt ikke å legge leiligheten på Finn.no – ennå.

– Det er helt bevisst. Det handler rett og slett om å ta ett steg av gangen. Du skal gjøre markedet kjent med at det er en flott eiendom til salgs – gjerne overfor utlendinger eller nordmenn bosatt i utlandet. Da er nettet helt genialt. Mange er ikke aktive selv, men har signalisert til venner og bekjente, og om de får det med seg, så sier de fra.

Leiligheten er på 305 kvadratmeter.
Leiligheten er på 305 kvadratmeter. (Foto: Eiendomsfoto as ved Stener Widnes)

Roar Sandnes ønsker ikke å si så mye om det forestående salget eller flyttingen, men han forsikrer at han ikke har mistet sansen for Tjuvholmen.

– Vi var med å utvikle næringsdelen der, sier han.

Sandnes eier fortsatt en annen leilighet i samme kompleks hvor han nå selger. Den ble kjøpt for ti millioner kroner for snart fire år siden.

– Datteren min bor der. Vi har trivdes godt, men så fant vi noe vi hadde mer lyst på.

«Datingtjeneste» for meningsmotstandere: Her kan du svare på spørsmål for å delta i «Hele Norge snakker»

.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.