Selskapet eier de seks leilighetene i hyttefeltet som brant ned, skriver Bergens Tidende.

Leilighetene ble bygget i 2015 med en markedsverdi på 4 millioner kroner per leilighet. Inkludert inventar gikk verdier for drøyt 30 millioner kroner opp i røyk, ifølge selskapets direktør Øyvind Wæhle.

– Det viktigste er at det ikke gikk liv tapt, sier han.

Voss Resort eier skianlegget i Bavallen og fem andre leiligheter på stedet. De driver i tillegg med eiendomsutvikling i området.

- Går nok på et solid tap

– Leilighetskomplekset utgjør således en mindre del av selskapet vårt. Bedriften står ikke og faller på dette. Men vi var fullbooket i hele vinter, så vi går nok på et solid tap av leieinntekter, sier Wæhle.

Store brannmannskaper fra Voss, Granvin og Dale ble natt til første nyttårsdag satt inn i kampen mot brannen som var så kraftig at 88 personer måtte evakueres.

De fleste var lokale beboere som ble reddet fra kraftig røyk, mens 29 av dem var utenlandske turister, inkludert fem engelske familier og to nederlandske, som bodde i de nedbrente leilighetene. Ingen ble skadd.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette bør du vite når du kjøper parmesan
Har du opplevd at parmesanen blir smakløs i kjøleskapet? Se denne.
01:05
Publisert: