Det er fredag og eiendomsmegler Fredrik Dyve presser seg litt ekstra før han tar helg.

– Du kan legge på 20 til, sier Dyve.

Han har akkurat kjørt en serie med 150 kilo i markløft og er klar for mer, men personlig trener og kamerat Henrik Westgaard rister på hodet.

– Det er min oppgave og holde ham igjen når han blir for ivrig, forklarer Westgaard.

PT Henrik Westgaard må til tider stagge treningsiveren til eiendomsmegler Fredrik Dyve.
PT Henrik Westgaard må til tider stagge treningsiveren til eiendomsmegler Fredrik Dyve. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)
 

Faste treningsøkter på morgenen tre ganger i uken bidrar til at den tidligere hånballspilleren kan holde tempoet oppe.

– For å få ting til å gå opp tidsmessig både som megler, forretningsmann, pappa og ektemann så begynner jeg veldig tidlig på morgenen. Så kan jeg fort på det verste legge fra meg pc-en i 23-23.30 tida, sier Dyve som på det travleste jobber 60-70 timers uker med visninger hver søndag store deler av året.

Skattbar inntekt: 8,5 mill.

Privatmeglerens desidert mestselgende eiendomsmegler er ikke ukjent med å presse seg selv.Det har ført til at han nå i flere år på rad har tronet på inntektstoppen av landets best betalte eiendomsmeglere, ifjor med en skattbar inntekt på 8,5 millioner kroner.

Nærmeste konkurrent er franchisekollega Soliman Sarwar som driver Privatmeglerens kontor på Nordstrand i Oslo med en fjorårsinntekt på nær seks millioner kroner.

– Det handler om å planlegge, hver dag og hver uke, slik at ting ikke er tilfeldig. Jeg gjør faste ting de forskjellige dagene i uken, og har helt klare rutiner, sier Dyve som er medeier og driver Privatmeglerens kontor på Skøyen.

Privatmeglerens mestselgende eiendomsmegler gjør unna litt arbeid før treningsøkten. Han liker å starte dagen tidlig.
Privatmeglerens mestselgende eiendomsmegler gjør unna litt arbeid før treningsøkten. Han liker å starte dagen tidlig. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)
Ifjor omsatte han 140 boliger og ble dermed Privatmeglerens mestselgende eiendomsmegler for syvende år på rad. En eiendomsmegler i Privatmegleren omsetter i snitt 40 boliger i året. Et stigende boligmarked har også gjort utslag på lønnen.

– Snittprisen per bolig har jo økt betydelig, men kanskje har jeg også turt å si at verdien av å bruke meg har steget litt? Dette er jeg livredd for å si altså. Jeg har alltid vært en av de som har vært ganske kul på det med pris, jeg har vært mer opptatt av at folk skal være fornøyde og anbefale meg videre. Jeg får utrolig mange henvendelser, og jeg er så takknemlig for at folk har lyst til å bruke meg som megler, sier Dyve som selger både dyrt og billig i eiendomsmarkedet.

– Jeg vil være en folkets megler, både i det eksklusive markedet, men også i «melk- og brød»-markedet. Det gjør at jeg kan være ganske tilpasningsdyktig om markedet kniper seg til i de forskjellige segmentene, sier Dyve som for tiden har landets dyreste fritidsbolig for salg, en egen øy ved Hankø til 60 millioner kroner.

Stiller opp hjemme

Ifølge megleren legger han vekt på å stille opp på hjemmebane så mye han kan selv om det blir mange arbeidstimer.

– Jeg bidrar med lekser og alt som alle andre foreldre gjør, sier Dyve som har to barn på åtte og ti år.

Han skryter likevel av kona og innrømmer at mye av arbeidet hjemme faller på henne.

Men det blir tid til hvile innimellom slagene også for en hardtarbeidende megler.

– Vi er jo sesongarbeidere i meglerbransjen og følger i all hovedsak skoleåret, sier Dyve som gjerne kan ta fri både i julen, vinterferien, og påskeferien og unne seg en lang sommerferie i tillegg.

– Da ender jeg opp med å ha nesten 2,5 til 3 måneder ferie, sier Dyve.

Det kan komme godt med etter at han og kona ifjor kjøpte seg ny hytte til 7,5 millioner kroner i Sandefjord. Men det er ikke bare hyttedrømmen som har gått i oppfyllelse. Dyve er en pasjonert klokkesamler og har etter hvert som megleroppdragene har strømmet inn kunnet innlemme flere eksklusive ur i samlingen.

– Det har kommet noen flere «barn» samlingen, ja, innrømmer han.

– Noen du vil trekke frem?

– Uff, nei, det tør jeg ikke. Men jeg må innrømme at jeg har blitt veldig opptatt av klokkehistorie, og å kunne grave litt i de ulike klokkehusene. Og det er jo noen jeg er veldig fascinert av da, for eksempel Jaeger-Lecoultre, Patek Phillippe og selvfølgelig og Vacheron Constantin.

– Så du har litt å velge i til hverdags og fest her?

- Ja, jeg må innrømme det. Det er jo galskap, men jeg lever i nuet. Plutselig blir du påkjørt av en buss og da har jeg i hvert fall fylt livet med noe morsomt for min egen del, sier han.

 

Formuestoppen

Flere av de best betalte eiendomsmeglerne på DNs toppliste jobber for Privatmegleren. Kjededirektør Grethe W. Meier er ikke overrasket. Hun viser til at Privatmegleren forsøker å tiltrekke seg de mest erfarne meglerne.

- Jeg fleiper ofte med det og sier at jeg burde omskolert meg for lenge siden når jeg ser de lønningene de har. Men samtidig må jeg si at jeg er oppriktig stolt av hva de klarer å få til og hvor dedikerte de er. Dette er hard jobbing over mange år som gir resultater og ikke noe annet. Det er vel fortjent, sier Meier.

Når det gjelder formue, er det imidlertid få som kan måle seg med Bergens-meglerne Tore Kenneth Aadland og Vibeke Stavenes som eier halvparten av meglerkjeden Proaktiv. De kan skilte med henholdsvis 41 og 34 millioner kroner i formue. Vestfold-megler Tore Solberg omsetter en rekke eksklusive fritidsiendommer og har gjennom årene også opparbeidet seg en solid formue på 20 millioner kroner.

Du kan selv sortere listen ved å trykke på inntekt, formue, skatt eller navn i listen nedenfor.

 &lt;script type="text/javascript"&gt;var embedDeltas={"100":1222,"200":1200,"300":1200,"400":1178,"500":1178,"600":1178,"700":1178,"800":1178,"900":1178,"1000":1178},chart=document.getElementById("datawrapper-chart-Ggpds"),chartWidth=chart.offsetWidth,applyDelta=embedDeltas[Math.min(1000, Math.max(100*(Math.floor(chartWidth/100)), 100))]||0,newHeight=applyDelta;chart.style.height=newHeight+"px";&lt;/script&gt;&lt;/p&gt;&lt;p &gt; &lt;/p&gt;&lt;/field&gt;&lt;field name="paid"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;field name="fbfeed"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Eiendomsmegling" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Privatmegleren" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Skattelister" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Eiendom" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Ligningen_2015" relevance="1.0"/&gt;&lt;/content&gt;&lt;/escenic&gt;</p></div>(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.