Med innleide Ferrarier og Maseratier i oppkjørselen, 500 inviterte på gjestelisten og betydelige mengder Veuve Clicquot, åpnet den svenske kjendismegleren Fredrik Eklund sitt Oslo-kontor rett bak slottet i slutten av april. Frontfiguren har nå overlatt driften av Eklund Oslo New York til sine norske ansatte som for tiden har 12 norske eiendommer for salg på selskapets nettside. Fem av dem er gjengangere i eiendomsmarkedet.

– Jada, noe har vært ute før, men i dette markedet er det vel ganske naturlig å bytte megler hvis man ikke klarer å komme til enighet med kjøper, sier fagansvarlig Keven Frantzen som har holdt i trådene i meglerbutikken siden åpningen.

Frantzen mener det ofte tar en sesong eller to å selge eiendommer fra 20 millioner og oppover.

Eklund satser primært mot høyprissegmentet, og har satt en nedre grense ved én million dollar for hva slags eiendommer han ønsker å selge. At mer enn en tredjedel av porteføljen har vært forsøkt solgt gjennom andre meglere, tar Eklund-teamet ikke nødvendigvis som et tegn på at de er for høyt priset.

– Det sier seg selv at det tar litt lengre tid å selge en eiendom til 40 millioner kroner enn det gjør for en tre-fire-roms leilighet på Majorstua hvor det er mange flere aktører, både på selger- og kjøpersiden, sier Frantzen.

Tredje forsøk på Tjuvholmen

En av gjengangerne er Kari Monsen Røkkes leilighet på Tjuvholmen som hun kjøpte for 19 millioner kroner i 2009. Den ble forsøkt solgt for to år siden til 37 millioner kroner, uten hell. I vinter la eiendomsmegler Christine Røthe den ut på nytt, denne gang til 39,5 millioner kroner.

– Så du tenker ikke at det er prisen det er noe galt med?

– Nei, faktisk ikke. Det er en veldig stor, eksklusiv leilighet, men den er spesiell fordi den er litt internasjonal i stil og appellerer egentlig mer til utlendinger enn nordmenn, sier Røthe som denne uken meldte overgang fra Sem & Johnsen til Eklund.

Boligen ligger også til salgs på Fredrik Eklunds amerikanske nettside med beliggenhet «Norway, Sweden». Det norske Eklund-teamet mener muligheten til å markedsføre eiendommen internasjonalt på Eklunds hjemmesider er en fordel for kundene.

– Er det et veldig stort marked for norsk eiendom i utlandet?

– Nei, ikke veldig stort, men det er der, mener fagansvarlig Keven Frantzen.

FRA NEW YORK TIL OSLO. I slutten av april åpnet Fredrik Eklund sitt Oslo-kontor like bak slottet.
FRA NEW YORK TIL OSLO. I slutten av april åpnet Fredrik Eklund sitt Oslo-kontor like bak slottet. (Foto: Ørjan F. Ellingvåg)
Ifølge Eklund-meglerne solgte de denne uken sin tredje bolig siden oppstart, en ombygd stall på Bislett til en kvadratmeterpris på 77.500 kroner.

– Det er godt over snittet for området, så det er vi veldig stolte av, sier Frantzen.

Meglerne vil forøvrig ikke gi noen opplysninger om de to andre boligene de skal ha solgt.

Går for Trysil-rekord

Keven Frantzen synes heller ikke 22,5 millioner kroner for en hytte på 350 kvadratmeter i Trysil er for friskt.

– Den hadde en kostpris på 38 millioner kroner. Det er en helt smashing, fantastisk eiendom, sier Frantzen om hytta.

Fjoråret dyreste hytte i Trysil ble omsatt av Eie-megler Petter Birkrem og gikk for 16,5 millioner kroner. Den er på over 400 kvadratmeter og var ny i 2008.

– Den kan ikke jeg kommentere, sier Frantzen om prissammenligningen.

Petter Birkrem, som har solgt mange av de dyreste hyttene i Trysil de siste årene, synes prisantydningen virker noe høy.

– I Trysil er det kanskje en eiendom hvert femte år som går for over 15 millioner kroner, sier han og viser til at det også er fullt mulig å kjøpe tomt i det mest populære hytteområdet i Trysil for to–tre millioner kroner og bygge en helt ny hytte for 20 millioner kroner.

– Og da får du en veldig fin hytte, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.